Select Page

„Veseli školarac“ na Dječjem karnevalu u Ljubuškom

„Veseli školarac“ na Dječjem karnevalu u Ljubuškom

Na najpoznatijem karnevalu u našoj županiji, onom u Ljubuškom i ove godine sudjelovala su djeca i djelatnici vrtića „Veseli školarac“ iz Posušja.

U nedjelju 12. veljače održao se u Ljubuškom Dječji karneval, koji se nakon dvije pandemijske godine ponovno vratio u program. Dječje karnevalske skupine okupile su se u dvorištu ljubuških srednjih škola, odakle su krenuli u kratkom mimohodu prema Gradskoj Športskoj Dvorani. U dvorani su se sve dječje karnevalske skupine predstavile svojim nastupima.

Od jedaneast dječjih skupina najbrojnija je bila upravo ova iz Posušja. „65 djece iz naše središnjice u Posušju i nekoliko djece iz našeg vrtića u Rakitnu zajedno s osam teta boravili su u nedjelju u Ljubuškom i sudjelovali na Dječjem karnevalu. Bilo smo daleko najveća skupina karnevala u Ljubuškom. Zapravo je to tako svake godine. Djeca našega vrtića budu najbrojnija skupina karnevala kada god sudjelujemo,“ kazala nam je Katarina Senjak, vlasnica vrtića „Veseli školarac“ iz Posušja.

Nakon kratkog mimohoda ulicom, djeca su se okupila u dvorani i predstavila se nastupima. „Nakon što smo se u godinama ranije predstavljali u različitim kostimima čarobnjaka, patuljaka, ananasa, teme mora i tako dalje, ove godine smo imali kostime diplomanata. Imali smo toge i prigodne kape, a izveli smo pjesmicu „Vrtićki maturant““, kazala nam je Katarina. Katrina je istaknula da se kostimi izrađuju uz pomoć roditelja: „Roditelji određenim sredstvima, nastojimo da to bude što manje, sudjeluju novčano za potrebe izrade kostima. Šivanje nam je ovaj put odradila Mijana Penava koja je to jako lijepo i brzo odradila. Zahvaljujemo i njoj, ali i roditeljima koji su naš program podržali i u ovim teškim finacijskim vremenima“, istaknula je vlasnica vrtića „Veseli školarac“, Katrina Senjak.

Vrtić „Veseli školarac“ i njegovi korisnici još od 2015. godine sudjeluju u na karnevalu u Ljubuškom, a organizacija odlaska s obzirom na veliki broj djece koja se odazovu i nije teška. „U Ljubuški putujemo autobusom organizatora Ljubuškog karnevala koji svaki put osiguraju prijevoz. S djecom pak nikako nije zahtijevno. Njima je to velika radost, tako da baš slušaju svoje tete i pravila ponašanja. Program karnevala uključuje dječjeg DJ-a, tako da se i ove godine druženje pretvorilo u pravi mali dječji party. Također, imamo za djecu slatki švedski stol, tako da nam doista bude zanimljivo i zabavno“, istaknula je Katarina i dodala da iako roditeljima i djelatnicima „ukrade“ nedjelju, sudjelovanje na karnevalu je nešto što se čeka. „Ovo radimo da bi djeci pokazali nešto drugačije, stvaramo im iskustva i sjećanja koja će sigurno pamtiti po lijepom“, zaključila je Katarina.

Više s Dječjeg karnevala u Ljubuškom pogledajte u fotogaleriji:

radioposusje.ba

OGLASI

Loading