Select Page

„Veseli školarac“ na novom mjestu u novim prostorijama

„Veseli školarac“ na novom mjestu u novim prostorijama

Produženi boravak „Veseli školarac“ jučer je druženjem s prijateljima, roditeljima i djecom koja su korisnici vrtića, ali i blagoslovom novih prostorija svečano obilježio početak rada na novoj lokaciji. Na magistralnom putu za Grude, malo dalje od kružnog toka, nakon pet godina u podstanarstvu, djelatnici i djeca korisnici konačno su u svojoj kući. „Naše potrebe su stalno rasle, stalno se traži mjesto više. Prijašnji prostor nije nam više odgovarao prije svega jer nije namjenski građen“, kazala je Katarina Senjak, vlasnica Veselog školarca.

Veći unutarnji prostor, veće dvorište, ali i veći parking koji će roditeljima olakšati pristup Veselom školarcu novine su koje podižu kvalitetu usluge. „Prostor je sada namjenski. Imamo 5 soba u kojima će boraviti djeca raspoređena po uzrastu. Imamo kuhinju s blagavaonicom. To znači da djeca imaju razdvojene prostore za boravak i objed. Imamo i četiri sanitarna čvora za djecu, jedan za djelatnike, garderobu, te dvorište“, kazala je Katarina. Dodaje da još ima posla na uređenju. „Najveći dio posla se odnosi na uređenje dvorišta, ali se nadamo da ćemo i taj dio uskoro privesti kraju“, kazala je vlasnica Vrtića.

Roditeljima je vrtić na raspolaganju svakim radnim danom od 6.30 do 18 sati. Djecu možete upisati na boravak u trajanju od sata, 6 ili pak na cjelodnevni boravak. „Za sve oni koji rade u smjenama postoji mogućnost da boravak djece u vrtiću usklade sa svojim radnim vremenom,“ naglasila je vlasnica vrtića Katarina Senjak.

Svaki dan je u ovom vrtiću pomno isplaniran, od jelovnika pa sve do aktivnosti koje rade s djecom. Vjeronauk, glazbeni, engleski, kreativne radionice samo su neki dijelovi programa. „Sudjelujemo i na različitim aktivnostima kako onima koje organiziramo unutar našeg vrtića, tako i na onima koji se organiziraju u Posušju. Ne samo u Posušju, jer svake godine odlazimo na karneval u Ljubuški gdje budemo jedna od brojnijih skupina“, kazala je Senjak.

U vrtiću borave dvije jasličke skupine, predškolci, ali i dio djece koji već ide u školu. „Školarce dovozimo ili odvozimo u školu s kombijem koji smo za te svrhe nabavili još prije nekoliko godina. Sa školarcima radimo zadaće i učimo,“ kazala je Katarina. Dodala je da jako puno rade na komunikaciji s roditeljima. „Jako nam je važno da roditelji nama prenesu potrebe svoje djece, ali i da mi njima možemo otvoreno reći ako se susretnemo s bilo kojim oblikom poteškoće u prilagodbi djece u vrtiću. To je jedini način kako bezbolno dijete prilagoditi boravku u vrtiću“, zaključila je vlasnica vrtića Katarina Senjak.

Zadovoljni su i roditelji. Kazali su da su nove prostorije u svakom smislu daleko bolje. „Ipak ono što se mora istaknuti je zadovoljstvo naše djece s tetama. Tako od djece znamo čuti opasku „moja teta to tako radi“ ili pak „ljepši mi je ručak u vrtiću“, iskreno je bilo nekoliko roditelja.

Veselom školarcu želimo puno uspjeha u novom radu. Nove prostorije na usluzi su svim korisnicima od ovoga ponedjeljka.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading