Select Page

Veterani Hšk Posušje u koloni sjećanja u Vukovaru

Veterani Hšk Posušje u koloni sjećanja u Vukovaru

Među više od 150 tisuća ljudi koji su iz cijele Hrvatske došli u Vukovar, kako bi u koloni sjećanja dali počast svima stradalima u gradu heroju, bili su i nogometni veterani Hšk Posušja.
Na put u slavoniju organizirano je krenulo dvadesetak posuških veterana koji su na poziv svojih nogometnih prijatelja iz Vinkovaca jedan dan prije odigrali prijateljsku utakmicu s veteranima Nk Cibalije.
…Bila je to lijepa, utakmica na kojoj su se produbila stara i stvorila još neka nova prijateljstva između Slavonije i Hercegovine. Utakmica koja je bila prava prijateljska i u kojoj je na svršetku i rezultat bio prijateljski (on je dakako najmanje bitan), pokazala je da stari nogometni asovi s obje strane, još uvijek vrlo lijepo i vrsno barataju bubamarom.
Nakon igre nastavilo se s lijepim druženjem na večeri koju su domaćini organizirali u čast posušana. Stari dobri slavonski običaji: tamburica, pjesma, vino, prasence i ovaj put su bili dio folklora koji je na kraju rezultirao izmjenom prigodnih darova s obje strane.
…Doček delegacije iz Posušja na stadionu NK Cibalije bio je zaista lijep i prijateljski, gdje su se predsjednik kluba gosp. Miroslav Gagro i gosp. Tomislav Borković srdačano pozdravili sa veteranima, poželjeli im lijepu dobrodošlicu, i pozvali ih da zajedno sa igračima i rukovodstvom Nk Cibalije učestvuju u prigodnom večernjem programu paljenja svijeća za žrtve Vukovara, koji će se upriličiti na vinkovačkom gradskom stadionu.
Nakon prelijepog programa u kojem su sudjelovali i veterani Hšk Posušja, nastavljeno je prigodno druženje i noćenje u Vinkovcima.
Sutradan su stigli u Vukovar, grad hrvatskih heroja i posebnog pijeteta. Radosni i ponosni što sudjeluju u odavanju najvećih počasti za one koji su dali svoj život za našu slobodu, priključili su se koloni u kojoj je bio i posuški načelnik Branko Bago, te su zajedno skrušeno uz molitvu mimohodili do groblja Hrvatskih branitelja u Vukovaru.
U velikom mnoštvu svijeta moglo se vidjeti puno poznatih hrvatskih osoba: političara, estradnjaka, sportaša – a posebno srdačni bili su susreti ratnih suboraca, zemljaka, raseljene rodbine iz cijele Hrvatske koja se danas sastala u herojskom Vukovaru.
Upravo se jedan takav susret zbio sa našim posušaninom Marinkom Begićem, koji je nakon svega – navečer rezultirao prekrasnom večerom kod njega na imanju u Slavonskom Brodu.

u-koloni-sjecanja

…Bogatiji za jedno veliko iskustvo, ohrabreni svehrvatskom slogom i zajedništvom, nakon svega radosno su se iz Vukovara uputili nazad u Hercegovinu pjevajući mu čast poznatu pjesmu: Iz majčinog krila sloboda se rađa i uskoro bijela zaplovit će lađa do sunca. Iz krvi i bola niknut će cvijeće i nikada narod zaboravit neće Vukovar. Stoji grad….


M. Bešlić

OGLASI

Loading