Select Page

VETERANI NK POSUŠJA JESENSKI PRVACI REGIONALNE NOGOMETNE LIGE

VETERANI NK POSUŠJA JESENSKI PRVACI REGIONALNE NOGOMETNE LIGE

Nakon odigranih osam prvenstvenih kola, veterani NK Posušja bez poraza su završili na čelu ljestvice jesenskog dijela prvenstva Regionalne nogometne lige veterana.

Jedinu utakmicu s koje nisu donijeli puni plijen odigrali su u Tomislavgradu sa istoimenim domaćinom, gdje su uz dobru igru – uvijek opasnom i neugodnom protivniku odnijeli bod i tako ga iza sebe ostavili još dalje u utrci za novu šampionsku titulu.

Posuški veterani odigrali su nekoliko zaostalih utakmica o kojima nismo do sada izvještavali, pa ih navodimo redom.

Najprije su kod kuće – u sklopu sedmog prvenstvenog kola, golovima Vranjkovića i Nenadića svladali ekipu Mračaja iz Runovića sa rezultatom 2:0, a potom u gostima zaostalu utakmicu šestog kola sa Tomislavom odigrali 1:1, a gol je nakon traljave intervencije golmana Letice postigao Anđelko Ramljak.

U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva na Mokrom docu u Posušju odigran je susjedski derbi između ekipa Nk Rakitna i NK Posušja, a konačni rezultata bio je 2:0 za Posušje.

U ovom meču igrao se lijep i zanimljiv nogomet, u maniri pravog natjecateljskog ali i prijateljskog susreta – bez ijednog grubog starta, psovke i ružnih riječi, kako to i dolikuje pravim sportašima i sportskim prijateljima.

Posušje je od samog početka utakmice pokazalo da su s pravom lider na ljestvici, i da im u ovom trenutku nema konkurenta za osvajanje titule šampiona sezone u RNLV 2018/19.

Dobrim dodavanjima rastrčanih Čambera, Nenadića A. Ramljaka, u sredini terena – Posušani su posebno bili opasni i po bokovima preko brzonogih D. Ramljaka, Jukića, Senjaka i Petrica a nezaustavljivi u napadu su bili Mihalj i Knezović, koji su i postigli po jedan zgoditak.

Obrana na čelu sa britkim stoperima Panžićem i Bakulom, te brzonogim i kurpulentnim Jerkom Ćesićem, funkcionirala je cijeli tijek utakmice bezprijekorno. Svi prolazi prema posuškom golu bili su zatvoreni i na vrijeme sve nedoumice otklonjene.

Ovdje moramo posebno pohvaliti pristup igri Jerke Ćesića – Ljudine, koji je sa povređenom i nedovoljno zaliječenom nogom izrazio želju za igrom, a stratezi momčadi Posušja Rudo Marić i pomoćnik Slavo Begić udovoljili su njegovoj želji, a on je u maniri pravog okorjelog profesionalca stisnuo zube i nakon odlične partije uistinu opravdao njihovo povjerenje,.

Rakićani su također pokazali zrelost i kvalitetu igre. Njihov napredak iz sezone u sezonu je evidentan – svi uvažavaju njihovu igru i s pravom ih se pribojava većina veteranskih momčadi iz lige.

Osim što su se pokazali kao odlična i neugodna momčad na terenu, redovito nose epitaf vrsnog i nadasve ljubaznog domaćina trećeg poluvremena.
Posušje.net/M. Bešlić

OGLASI

Loading