Select Page

Veterani Sinja osvojili turnir ‘Nenadić – Miloš – Ramljak – Begić’

Veterani Sinja osvojili turnir ‘Nenadić – Miloš – Ramljak – Begić’

19. memorijalni turnir veterana Posušja pod nazivom „Nenadić – Miloš – Ramljak – Begić“ odigran i je ove godine. Za razliku od prijašnjih godina kad se turnir održavao početkom kolovoza, ove godine turnir je braniteljski.

Memorijal je započeo polaganjem vijenaca na grobljima preminulih nekadašnjih članova nogometnog kluba iz Posušja u čiju se čast i sjećanje turnir i odigrava: Miljenka Nenadića, Darinka Ramljaka, Marija Maku Begića i Ivicu Miloša.

Neposredno prije početka utakmice pak, za organizatore i vođe ekipa u Općini Posušje načelnik Ante Begić je upriličio prigodan prijem.

Večer prije početka turnira veterani Vukovara u Cro Pubu pokazali su zavidnu formu koju su prenijeli i na teren, a Posušani koji su bili dobri domaćini, bilo du dobri domaćini i na terenu pa su Vukovarci slavili s 1:0 i izborili finale protiv veterana iz Sinja koji su s 2:1 pobijedili Zadar.

U utakmici zantreće mjesto veterani Posušja sa 7:2 pobijedili su Zadar, dok su u Vukovarci i Sinjani u finalu odigrali utakmicu bez golova, a nakon raspucavanja jedanaesteraca slavili su Sinjani. 

Ovaj memorijalni turnir održava se u znak sjećanja na Miljenka Nenadića koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu,  Ivicu Miloša koji je preminuo nakon jedne od utakmica ovoga kluba, Marija Begića Maku koji je prerano preminuo prije pet godina, te Darinka Ramljaka koji je preminuo prije četiri i pol godine. Sva četvorica bila su članovi posuškog nogometnog kluba do kraja života te dali veliki doprinos svome klubu. Upravo zato se ovim turnirom drži sjećanje na ovu četvoricu igrača Posušja.

OGLASI

Loading