Select Page

VIDEO: Pogledajte film Jane Čamber – “Zatvori vodu”

VIDEO: Pogledajte film Jane Čamber – “Zatvori vodu”

Podsjetimo se, prošle godine je British Council u sklopu projekta Connecting Creatively i uz financiranje Europske unije raspisao natječaj za najbolji srednjoškolski dokumentarni film na temu „Proteklih 100 godina“, a od pristiglih 110 ideja, njih 15 je dobilo priliku za realizaciju, čime su autori sa svojim uradcima ušli u konkurenciju za osvajanje jedne od nagrada, po vokaciji prestižnih jer se radilo o prvom takvom festivalu, namijenjenom srednjoškolcima iz cijele BiH.

Tako je 25. travnja 2015. u Sarajevu u kinu Meeting Point održan prvi Festival srednjoškolskog filma „Švenk“ u organizaciji British Councila, Sarajevo Film Festivala i partnerske Srednje škole primijenjenih umjetnosti iz Sarajeva, a tročlani žiri u sastavu Pjer Žalica, Srđan Vuletić i Asja Makarević u konkurenciji 15 prikazanih filmova dodijelio je drugu nagradu „Srebreni švenk“ Jani Čamber i njezinom filmu „Zatvori vodu“. Film se bavi problemom koji je u prošlosti najviše mučio Posušje – opskrbe vodom, a Jana je dobila vrijedne poklone (Canon SX400, paket JA ♥ FILM, Sony slušalice), ali i priliku da u periodu od 14. do 22.8. sudjeluje na radionicama u sklopu Sarajevo Film Festivala.

Naravno, Janin uspjeh je polučio veliki interes, ali film nismo mogli objaviti budući da je njime, po ugovoru, raspolagao organizator festivala čija je prvotna ideja da svih 15 filmova bude dio edukativnog projekta u sklopu kojega će biti prikazivani u srednjim školama diljem BiH. Ipak, nakon pregovora s organizatorom dobili smo film u vlasništvo i time dopuštenje da njime raspolažemo kako želimo.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading