Select Page

Nagrada Fondacije za izdavaštvo Marini Alerić Bebić iz Posušja

Nagrada Fondacije za izdavaštvo Marini Alerić Bebić iz Posušja

Fondacija za izdavaštvo u Sarajevu svake godine raspisuje natječaj za nova neobjavljena djela domaćih autora. Prijave su anonimne a ove godine je nagrađeno deset (pet proznih i pet pjesničkih) od ukupno pedeset pet prijavljenih rukopisa.

Nagrađeni su oni rukopisi odnosno autori kojima je tročlano povjerenstvo (Nehrudin Rebihić, Nedžad Ibrahimović, Ivan Baković) dodijelilo najviše bodova a to su : Alerić Bebić Marina, Alić Almir, Berbić Safet, Grahovac Željko, Mujabašić Ervin, Musagić Mujo, Salihović Ramiz, Skelić Dženan, Softić Faiz, Tokić Mijo.

Osim novčanih nagrada autori su nagrađeni i besplatnim tiskanjem nagrađenih knjiga.

Zbirka pjesama naziva “Vae soli” prijavljena pod šifrom “Odmetnik”, autorice Marine Alerić Bebić iz Posušja, pjesnikinje drinovačkih korijena, dobila je najviše bodova u rangu poezije a drugopozicionirana je u ukupnom poretku (i proza i poezija).

Marina je članica Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne a ovo će joj biti treća po redu objavljena zbirka pjesama. Svoje prve dvije zbirke poezije “Bijeli pelin” i “Ptica na prozoru”, tiskane u nakladi ogranka Matice hrvatske u Grudama, javnosti je predstavila početkom 2017. godine.

OGLASI

Loading