Select Page

Vijeće ministara osiguralo novac za autoput, granične prijelaze

Vijeće ministara osiguralo novac za autoput, granične prijelaze

U Sarajevu je održana prva sjednica novog saziva Vijeća ministara Bosne i Hercegovine na kojem je, između ostalog, donesen niz odluka o infrastrukturnim projektima u našoj zemlji.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je nakon sjednice da su danas u Sarajevu donesene odluke važne za građane Bosne i Hercegovine.

“Donijeli smo odluku o zaključivanju ugovora vrijednog 140 milijuna eura kojeg Bosna i Hercegovina treba sklopiti s Europskom investicijskom bankom za gradnju tzv. srednjeg dijela autoputa na Koridoru Vc, odnosno između Nemile do Poprikuše, te od Tarčina do Ivana. Ova odluka se sada šalje Predsjedništvu, a potom će je potpisati Vjekoslav Bevanda”, rekao je Tegeltija, piše Klix.ba. 

Također je donesena odluka o odobrenju sredstava u iznosu od 14,5 milijuna KM za most Bratoljub koji će se graditi između BiH i Srbije kod Bratunca. Ova odluka je donesena kako bi se zaključio ugovor o gradnji na osnovu već završenioh prethodnih natječaja. 

Vijeće ministara je zadužilo Upravu za neizravno oporezivanje da započne radove na graničnom prijelazu Svilaj osiguravajući sredstva od sedam milijuna KM koja su nedostajala.

vecernji.ba

OGLASI

Loading