Select Page

Povijesni dan za one koji žele dobro BiH (Gdje nestade “patriotizam”?)

Povijesni dan za one koji žele dobro BiH (Gdje nestade “patriotizam”?)

Dva potpuno različita događaja u dva dana. Prvi za (mračnu) prošlost, drugi za sadašnjost i budućnost.

Dana 14. veljače tekuće nam godine autobusi ”patriota” sjuriše se u Mostar iz čitave Bosne i Hercegovine kako bi obilježili promjenu režima u Mostaru i Hercegovini davne 1945. Dobar dio medija s ”patriotskim” ushićenjem prenosi vijesti s tog događaja, ali se nisu udostojili spomenuti kako su na taj dan, od strane “osloboditelja”, iz samostana odvedeni i ubijeni mostarski franjevci. Samo dan poslije, 15. veljače, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović predao je u ime Bosne i Hercegovine zahtjev za članstvo u Europskoj uniji. ”Patriotski” mediji jedva to nekako spominju, a potvrde optužnica i kojekakve ”reality” vijesti dobivaju na puno većoj važnosti.
Gdje nestade “patriotizam” na ovaj povijesni dan za Bosnu i Hercegovinu? Povijesni za sve nas koji želimo dobro ovoj zemlji, zemlji koja bi, ako to svi stvarno želimo, postala država po mjeri svih njenih naroda i građana.

Dragi konstitutivni narodi Bosne i Hercegovine, dragi Hrvati, Bošnjaci, Srbi i svi ostali građani, dijelimo s vama radost značajnog dana za našu povijest, dana podnošenja zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji. Bosna i Hercegovina oduvijek je pripadala Europi. Dan predaje zahtjeva za članstvo ostati će upamćen kao povijesni dan, dan kada se Bosna i Hercegovina opredijelila ozbiljan i zahtjevan put pristupanja Europskoj uniji. Kako bismo stigli do krajnjega cilja očekuje nas značajna prilagodba europskim standardima i reforme koje moramo odgovorno provesti. Iskreno se nadamo kako je naš europski put opredjeljenje velike većine građana Bosne i Hercegovine. Vrijeme će pokazati tko je istinski za članstvo BiH u Europskoj uniji, a tko isto podržava samo deklarativno. Mladež HDZ BiH istinski je proeuropski opredjeljenja organizacija.
Želimo izgraditi BiH iz koje mladi više neće iseljavati u Europu. Europu, njen standard i vrijednosti, moramo donijeti u Bosnu i Hercegovinu na dobrobit cjelokupnog stanovništva. Uvjereni smo kako će se datum ovoga zahtjeva pamtiti kao jedan od dana svjetlije budućnosti Bosne i Hercegovine. Kako bi se to ostvarilo, moramo svi dati doprinos izgradnji moderne države. Okrenimo se budućnosti, jer veličanje propalih režima i njihovih zločina iz 1945. godine apsolutno je u suprotnosti s europskim vrijednostima i nimalo patriotski!

mladez-hdzbih.org

OGLASI

Loading