Select Page

Villarreal izbacio Bayern!

Villarreal izbacio Bayern!

Villarreal je zahvaljujući pogotku Samuela Chukwuezea u 88. minuti izborio 1:1 u Muenchenu, pa je uz domaću pobjedu 1:0 u prvom susretu četvrtfinala osigurao plasman u polufinale Lige prvaka!

Bavarci su prije toga poveli preko Roberta Lewandowskog u 52. minuti.

Njemački prvak je u prvom dijelu bio aktivnija i bolja momčad, s posjedom lopte u svojim nogama (64 posto) i većim brojem udaraca prema suparnikovom golu (9:2). Ipak, od svih ti pokušaja probijanja obrambenog bloka gostujuće momčadi nikakve koristi nije bilo.

Villarreal se branio organizirano i čvrsto, u pravilu sa svim igračima iza lopte i natiskanima u svom šesnaestercu. Pravih šansi nije bilo, a onaj jedini pokušaj koji je išao u okvir gola španjolske momčadi uputio je Musiala glavom, no ravno u ruke golmana Rullija.

Bayern aktivniji

Kao i prvi dio, i drugi je Bayern otvorio silovitim presingom na goste, a samo sedam minuta nakon starta nastavka to mu je donijelo prednost. Thomas Müller osvojio je loptu, pronašao Lewandowskog na vrhu šesnaesterca, a poljski napadač oslobodio se čuvara i prizemnim udarcem poslao loptu od stative u mrežu. Bilo je to u 52. minuti i bila je to najava muke na koju će njemački prvak staviti Villarreal do kraja utakmice.

Nizale su se akcije pred golom Rullija, Bayernovi igrači tražili su drugi pogodak koji bi im osigurao polufinale Lige prvaka, no od 30-ak udaraca koje su uputili prema golu suparnika nikakve koristi nije bilo. I onda, kad se očekivao produžetak i kad je Villarreal izgledao kao da je na izmaku snaga, dogodio se trenutak koji je eliminirao Bayern iz Lige prvaka, a poslao Villarreal u polufinale koje će igrati 27. travnja.

Chukwueze, koji je ušao u igru samo koju minutu ranije, bio je precizan za 1:1 i ukupnih 2:1 Emeryjevog tima i razočaranje njemačkog prvaka koji se oprostio od najjačeg klupskog nogometnog natjecanja u Europi.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading