Select Page

Vir, Podzavelim, Podbila: Cestovna utrka „Jedna župa – tri crkve“

Vir, Podzavelim, Podbila: Cestovna utrka „Jedna župa – tri crkve“

Zavičajna udruga Podbila organizira cestovnu utrku  pod naslovom „Jedna župa – tri crkve“. Utrka će se održati u subotu 6. kolovoza. Utrka je u dužini od 14, 6 kilometara i trčat će se od crkve svetog Jure u Viru, preko Podzavelima do Podbile. Start utrke je u Viru u 9 sati.

Za sve sudionike utrke na predviđenim mjestima bit će osigurano osvježenje, a na cilju po završetku utrke je zajednički domjenak.

Nagrade su predviđene za pobjednike, za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji, te za sve sudionike utrke koji utrku uspiju istrčati. Do sada je već prijavljeno i očekuje se 20 trkača među kojim je i najbolji Hrvat u trčanju i višestruki prvak Ivan Dračar.

Sve o utrci koja se u subotu održava u Viru i Podbiloj, tko dolazi, koliko će biti trkača, o stazi kojom se trči, a onda i razlozima i motivima organiziranja utrke te Udruzi Podbila koja je organizator, mi smo razgovarali s Tomom Budimirom, članom Udruge Podbila. Gosti u našem današnjem programu su bili i naša Matea Parlov Koštro koja je baš prije nekoliko dana u Berlinu istrčala novi osobni i državni rekord te postala prva Hrvatica koja je istrčala 10 kilometara ispod 32. minute. Ona ove godine neće sudjelovati u utrci zbog priprema za Europsko prvenstvo u Münchenu, ali je kao ambasador utrke dala punu podršku i pozvala na sudjelovanje. S nama je danas u eteru bio i Ivan Veštić, predsjednik Atletskog saveza Hrvatske koji sutra dolazi u Vir. On je, naime u razgovoru za naš radio istaknuo da je Vir dao jako puno za atletiku u Hrvatkoj.

Na poveznici slušamo Tomu Budimira, iz Udruge Podbila, Mateu Parlov Koštro, poznatu hrvatsku atletičarku i Ivana Veštića, predsjednika Atletskog saveza Hrvatske.

https://voca.ro/1cwMaSskADgH

Pokrovitelji utrke su Zavičajna udruga Podbila, Općina Posušje, Mastiok Berlin i Persona Split.

Radioposusje. ba (Z. Pišković, foto: facebook Vir – Zagorje – Podbila Zavelim)

OGLASI

Loading