Select Page

Više nema slobodnih parcela u Poduzetničkoj zoni Osrdak u Posušju – Općina kreće u uređenje i prodaju zemljišta u zoni Vlake

Više nema slobodnih parcela u Poduzetničkoj zoni Osrdak u Posušju – Općina kreće u uređenje i prodaju zemljišta u zoni Vlake

Općina Posušje poduzetničke zone promatra kao najperspektivnije, odnosno infrastrukturno opremljene lokacije koje su namijenjene za obavljanje različitih poslovnih djelatnosti i na raspolaganju su domaćim i stranim investitorima, rečeno je eKapiji iz ove općine.


Poduzetničkim zonama upravlja Općina te korisnicima zona Osrdak i Vlake-Paljevine nude različite pogodnosti, od kojih vrijedi istaći subvencionisanu cijenu građevinskog zemljišta u iznosu od 93% početne cijene.


Infrastrukturno opremljena Poduzetnička zona Osrdak nalazi se uz magistralni put Posušje-Mostar i na 2 km od centra Posušja, prostire se na 13,74 ha i podijeljena je u 24 parcele s prosječnom veličinom parcela oko 4.000 m2. Kompanije koje posluju ovdje, njih osam, zajedno zapošljavaju više od 130 radnika.


– S obzirom na to da smo imali veliki interes poduzetnika za parcelama u polovnoj zoni Osrdak, slobodnih više nemamo na raspolaganju, što je vrlo pohvalno. Preostaju nam aktivnosti uređenja infrastrukture i prodaje građevinskog zemljišta u zoni Vlake-Paljevine – kažu za eKapiju iz Općine Posušje.


Poduzetnička zona Vlake nalazi se uz magistralni put Posušje-Tomislavgrad i na udaljenosti od 6 km od urbanog dijela općine. Prostire se na 190,38 ha, a predviđena je za proizvodna poduzeća u industrijama plastike, eksploatacije i obrade kamena, građevinarstvu i drugim srodnim djelatnostima. U zoni trenutno posluje osam poduzetnika, koji zajedno zapošljavaju više od 150 ljudi.


– Sve istaknuto predstavlja naše aktivnosti i napore koji su usmjereni ka unaprjeđenju poduzetničke infrastrukture i poboljšanja usluga u našim poslovnim zonama, te ambijenta za mala i srednja poduzeća koja posluju i koja će poslovati u našim poslovnim zonama. To bi trebalo doprinijeti razvijanju i gospodarskom rastu malih i srednjih poduzeća a samim tim i otvaranju novih radnih mjesta kao i unaprijeđenim dugoročnim uvjetima za nove investicije i proširenje poslovnih subjekata.

Općini Posušje su u opremanju zona pomogli Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, UNDP te Evropska unija kroz program Interreg IPA.
T.B.

OGLASI

Loading