Select Page

Više od 300 mladih košarkaša i košarkašica ove subote u Posušju: najuspješnije ekipe su iz Livna i Širokog Brijega

Više od 300 mladih košarkaša i košarkašica ove subote u Posušju: najuspješnije ekipe su iz Livna i Širokog Brijega

Košarkaška Akademija Herceg-Bosne i Košarkaški klub Posušje i ove godine, po treći put za redom, održali su već tradicionalni „Božićni mini – basket festival”. Festival je održan ove subote, započeo je u 9 sati ujutro, a završio finalnim utakmicama u 16 sati. Muško finale odigrali su u velikoj gradskoj športskoj dvorani ekipa HKK Rama i HKK Široki, a pobjednik u muškoj kategoriji ove godine je ekipa iz Širokog Brijega. Konačan rezultat u finalu je bio 23:14.

U ženskoj kategoriji snage u finalu u maloj športskoj dvorani su odmjerile košarkašice Posušja i Livna, a pobjedu su uzele cure iz Livna. Rezultat ženskog finala je bio 12 : 3. Prema riječima trenera posuških košarkašica Maria Karoglana, Posušje može biti iznimno zadovoljno drugim mjestom jer cure iz Livna su prije svega fizički nadmoćnije.

Na ovom festivalu je nastupilo 18 muških i ženskih klubova koji djeluju pod okriljem Košarkaškog saveza Herceg Bosne. Više od 300 mladih košarkaša i košarkašica rođenih 2005. godine ili mlađih, uživalo je u ovoj prekrasnoj božićnoj, košarkaškoj priči. Na radost sve djece, a u duhu Božića, organizatori su osigurali prigodne božićne darove za svu djecu sudionike.

„Napravili smo jedno lijepo druženje, kao i u dvije godine do sada. Cilj je, pored promocije košarke, da djeca zavole ovaj sport uz osjećaj zajedništva i nacionalne pripadnosti. Djeca su došla iz skoro svih gradova Herceg –Bosne, sve je proteklo u jednom lijepom druženju i upoznavanju. Zahvaljujemo KK Posuše na pomoći u organizaciji, već treću godinu je sve proteklo u najboljem mogućem redu u svakom smislu“, kazao je košarkaški trener Romeo Bilinovac, koji je i stručni voditelj Košarkaške akademije Herceg-Bosne.

posusje.net

OGLASI

Loading