Select Page

Održana 2. međunarodna konferencija o komunalnoj i općinskoj infrastrukturi

Održana 2. međunarodna konferencija o komunalnoj i općinskoj infrastrukturi

Proteklu srijedu je u Bruxellesu održana 2. Konferencija na temu komunalne i općinske infrastrukture.

Nedavno usvojeni paket Europske komisije o kružnoj ekonomiji te zaključci s Pariške konferencije o klimi dominirali su glavnim dijelom programa, uz nezaobilazne teme postupanja s otpadom, upravljanja vodama i zaštitom okoliša te primjenu tih važnih europskih politika na terenu, u konkretnim komunalnim slučajevima.

Konferencija je okupila oko 100 sudionika iz zemalja jugoistočne Europe, čiju strukturu čine vodeće tvrtke iz komunalnog gospodarstva, jedinice lokalne samouprave, projektanti, financijeri i odvjetnička društva, predstavnici gradova, županija i općina, institucije, dobavljači opreme te ostali uključeni u poslove s komunalnom infrastrukturom. Ispred Općine Posušje konferenciji je nazočio Općinski načelnik Branko Bago, koji je uspješno uspostavio kontakte s predstavnicima Hrvatskih voda, vodećom tvrtkom s područja eko industrije Tehnix, te konzultantskim kućama za lobiranje pri apliciranju projekata na predpristupne fondove EU.

Zastupnica Ivana Maletić je osigurala prostorne uvjete u Europskom parlamentu i sudionicima je održala jedno od ključnih predavanja, kao i zastupnik Davor Škrlec. Na konferenciji su također govorili slovenski zastupnik Franc Bogovič i njegov hrvatski kolega Tonino Picula.

OGLASI

Loading