Select Page

VJETAR I OBRINE: Snažno nevrijeme prijeti Jadranu i Hercegovini, početak veljače zimski

VJETAR I OBRINE: Snažno nevrijeme prijeti Jadranu i Hercegovini, početak veljače zimski

Facebook stranica Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna objavila je sinoć upozorenje o nadolazećem jakom nevremenu s olujnim vjetrom i obilnim oborinama.

Na Jadranu će olujni vjetar i pad tlaka prozročiti plimu te ponegdje vrlo visoke valove. Na srednjem i južnom Jadranu oni bi mogli dosezati 3 i više metara. Moguća je i pojava pijavica.

Vjetar na kopnu može prouzročiti i materijalne štete na nekim objektima i lomiti grane od drveća. Kiša koja će pri tomu padati mogla bi donijeti dodatne nevolje u vidu lokalnih poplava, bujica i odrona. Predviđa se kako će pasti između 50 i 160 mm oborina.

Od sredine petka i u petak navečer u gorju će padati obilan snijega praćen vjetrom. Snijega će vjerovatno biti i na sjeverozapadu i sjeveru Hrvatske uz stvaranje snježnog pokrivača posebice na granici sa Slovenijom.

U noći na subotu i tijekom subotnjeg jutra i u gorskim dijelovima Balkana može pasti znatna količina snijega. Snijeg je moguć i u nizinama Bosne uz stvaranje snježnog pokrivača.

Hrvatski državni hidrometeorološki zavod, jednako kao i entitetski zavodi u Bosni i Hercegovini još nisu objavili detaljnu prognozu za petak i vikend.

PRVI DIO VELJAČE ZIMSKI??

I trenutne prognoze govore da prvi dio veljače nosi pravi zimski scenarij a snijega osim gdje je to normalna pojava, može biti i gdje baš i nije tipičan kao npr. Hercegovina ( dolina Neretve ) i Jadranska obala. Promjena u prognozama još može biti ali sada smo na dobrom putu za posjet zime koji prema nekim modelima može potrajati i veći dio veljače.

abcportal.info

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading