Select Page

Vlada: Mirovine neće kasniti, donesene odluke o imenovanja u javnim poduzećima

Vlada: Mirovine neće kasniti, donesene odluke o imenovanja u javnim poduzećima

Na jučerašnjoj sjednici federalna Vlada obvezala se da će početi izmirivati dugovanja prema Zavodu mirovinsko-invalidskog osiguranja (MIO) koji je nebrigom ranijeg sastava vlasti doveden na rub propasti, a nastavljena su i imenovanja u javna poduzeća u kojima su konačno jedanaest mjeseci nakon izbora skinuti predstavnici ‘platformaške’ vlasti, piše Večernji list.

Potpora umirovljenika

Prema priopćenju, Vlada se obvezuje da će izmijeniti zakone koji se tiču reforme mirovinskog sustava, ali i da će prioritetno usmjeriti aktivnosti na sanaciju tekućeg deficita Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje kako bi se mirovine mogle isplaćivati redovitije i u što kraćem roku u čemu Vladu podupire i Savez udruženja umirovljenika u FBiH. Na sjednici je Vlada nastavila sa smjenom ‘platformaških’ kadrova koje je prije četiri godine ekspresno smijenila SDP-ova vlada. Tako je Nadzorni odbor Hrvatske pošte d.o.o. Mostar dobio suglasnost federalne Vlade za razrješenje dužnosti članova Uprave – direktora i izvršnih direktora – prije isteka mandata zbog gubitka povjerenja i prethodnu suglasnost za imenovanje Mate Rupčića za vršitelja dužnosti direktora – predsjednika Uprave i vršitelja dužnosti izvršnih direktora Ljube Vujice (za poštansku tehnologiju) i Ivana Sušca (za razvoj sustava i marketinga) Hrvatskih pošta do okončanja natječajne procedure, a najduže na razdoblje do šest mjeseci. Vlada je dala prethodnu suglasnost Nadzornom odboru Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar za donošenje odluke o imenovanju Gorana Kraljevića za člana Uprave – izvršnog direktora za pokretnu mrežu.

Nova imena

Uz to Vlada je Nadzornom odboru Cesta d.d. Mostar dala prethodnu suglasnost za razrješenje dužnosti članova Uprave i izvršnih direktora ovog gospodarskog društva. Također, prethodna suglasnost dana je za imenovanje Kristijana Milasa za vršitelja dužnosti direktora – člana Uprave i izvršnih direktora Zdenka Propadala, (za tehničke poslove), Darka Lakića (za ekonomsko-financijske poslove) i Milana Vukoja (za pravne i opće poslove) Cesta d.d. Mostar. U Nadzorni odbor Cesta FBiH imenovani su Željko Petrović, Haris Jašarević, Damir Anić, Osman Lindov i Daliborka Marić. Imenovan je i Nadzorni odbor BH Telecoma. Vlada je na jučerašnjoj sjednici naložila i osnivanje nove zrakoplovne kompanije nakon BH Airlinesa koji očito ide u stečaj kako bi se riješio status zaposlenika ove kompanije.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading