Select Page

Ravnatelji osnovnih i srednjih škola ZHŽ-a održali sastanak s ministricom Mikulić

Ravnatelji osnovnih i srednjih škola ZHŽ-a održali sastanak s ministricom Mikulić

U Širokom Brijegu u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije ministrica Ružica Mikulić sa svojim suradnicima održala je sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola.

Glavna tema razgovora bila je tijek priprema za početak nove školske godine. Sve aktivnosti oko školske 2015./2016. godine škole su uglavnom završile, ali osnovni problem koji se nameće i koji se otvara u sljedećem razdoblju je smanjivanje broja učenika. U gotovo svim školama u odnosu na proteklu godinu broj učenika se smanjuje, i kako je istaknuto na sastanku, taj trend će se i dalje nastaviti. Čak se neke područne škole u cijelosti i gase, a u nekim osnovnim školama mješoviti odjeli u nižim razredima postali su stvarnost. Uz smanjivanje broja učenika, nameće se kao veliki problem kako sačuvati postojeći nastavni kadar i kako naći rješenje da ne dođe do tehnološkog viška.

Uz pripremne radnje za početak školske godine koja započinje 7. rujna, u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta upriličena je mala svečanost povodom odlaska u mirovinu dugogodišnjeg ravnatelja Osnovne škole u Vitini Joze Zadre. Jozo Zadro vrlo je uspješno bio rukovoditelj Osnovne škole u Vitini više od 20 godina.
Sada već bivši ravnatelj je uz emotivne riječi i sjećanja istaknuo kako je Osnovna škola u Vitini nekada imala oko 1500 učenika, a danas se broj smanjio ispod 600. Ministrica Ružica Mikulić je u znak zahvalnosti za predani obrazovni rad uručila dar dugogodišnjem ravnatelju, a kao i sve njegove kolege, poželjela mu mnogo zdravlja. Sam Zadro na svoj pomalo duhovit način i upućenu prigodnu zgodu, zahvalio je svima i poželio im mnogo uspjeha, a osobito svojoj nasljednici Korneliji Biško.

VL

OGLASI

Loading