Select Page

Vlada ŽZH na hitnoj sjednici razmatrala situaciju oko koronavirusa

Vlada ŽZH na hitnoj sjednici razmatrala situaciju oko koronavirusa
Vlada ŽZH održala je hitnu sjednicu na kojoj je glavna tema bila situacija oko korona virusa.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas 14. ožujka 2020. godine je u Širokom Brijegu održana hitna 45. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke u sastavu proširenom s predstavnicima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke, gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj i predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke.

Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području Županije Zapadnohercegovačke uzrokovana pandemijom koronavirusa – COVID 19, te su u vezi s tim doneseni sljedeći zaključci:

  • Zadužuje se Uprava za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke da se u suradnji s nadležnom inspekcijom jedinica lokalne samouprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj i ostalim nadležnim tijelima, odmah stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke sukladno svojim nadležnostima, te osigura epidemiološku kontrolu graničnih prijelaza, a s ciljem prevencije širenja koronavirusa – COVID 19.
  • Zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke sukladno svojim nadležnostima, osigurati kontrolu izvršavanja mjera zdravstvenog nadzora, za osobe kojima su iste određene.
  • Zadužuje se Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke da se u suradnji s nadležnim tijelima lokalne zajednice u Županiji Zapadnohercegovačkoj povodom novonastale epidemiološke situacije, stavi na raspolaganje Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke.

Obavještavaju se građani Županije Zapadnohercegovačke da sve korisne informacije u svezi postupanja povodom trenutne epidemiološke situacije mogu pronaći na službenoj stranici Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke: www.civilnazastita-zzh.gov.ba

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading