Select Page

Vlada ŽZH odobrila sredstva za SKB Mostar

Vlada ŽZH odobrila sredstva za SKB Mostar
Pod predsjedavanjem predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je u četvrtak, 25. travnja, održana 35. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je utvrdila tekst Prijedloga Odluke o davanju suglasnosti na Statut Javne ustanove Dom zdravlja Široki Brijeg, te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada je također donijela Odluku o davanju suglasnosti na Izvješće o izvršenju Financijskog plana Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, kojeg je donijelo Upravno vijeće navedene Javne ustanove;

Donesena je i Odlukua o utrošku sredstava „Tekući prijenosi za suzbijanje zaraznih bolesti“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu.

Sredstva predviđena za ovu namjenu služe za nadoknadu štete uzrokovane eventualnim izbijanjem zaraznih bolesti kod domaćih životinja, za prevenciju zaraznih bolesti kod domaćih životinja, kao i za potrebe drugih naređenih mjera sukladno epidemiološkoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a sukladno odlukama koje donosi ministar gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke.

Osim toga, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o isplati sredstava za investicije u zdravstvu Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, koju je donijelo Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

Financijska sredstva predviđena Odlukom Upravnog vijeća Zavoda služit će za poboljšanje uvjeta, opreme i prostora te pružanje kvalitetnije zdravstvene zaštite u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Pored navedenih odluka, Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave Županije Zapadnohercegovačke, kao i Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Razlog za donošenje novih Pravilnika je njihovo usklađivanje s odredbama Uredbe o načelima za utvrđivanje unutarnjeg ustrojstva županijskih tijela uprave i županijskih upravnih organizacija, gradskih i općinskih tijela uprave i upravnih organizacija („Narodne novine ŽZH“, broj: 27/20).

Vlada je prihvatila Izvješće o radu Povjerenstva za državnu službu Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, Izvješće o radu Povjerenstva za prizive državne službe Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu te Izvješće o radu Povjerenstva za davanje mišljenja po zahtjevu za jednokratnu novčanu pomoć kod teške invalidnosti ili teške bolesti za 2023. godinu, priopćeno je iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

OGLASI

Loading