Select Page

Vlada ŽZH priprema izradu Strategije o razvoju obrazovanja i znanosti za 2020. – 2035.

Vlada ŽZH priprema izradu Strategije o razvoju obrazovanja i znanosti za 2020. – 2035.

U četvrtak 3. listopada 2019. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Zdenka Ćosića, u Širokom Brijegu je održana 28. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Vlada je utvrdila Prijedlog Odluke o pristupanju procesu strateškog planiranja i izradi Strategije razvoja obrazovanja i znanosti ŽZH za razdoblje 2020. – 2035. i uputila ga Skupštini ŽZH u daljnju proceduru; Uredbu o vrsti vlastitih prihoda i načina i rokova raspodjele; Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Službe za zapošljavanje ŽZH; Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH.

Vlada ŽZH je na ovoj sjednici također utvrtila Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH o isplati drugog dijela sredstava za investicije u zdravstvu predviđene financijskim planom Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH za 2019. godinu te Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Uprave civilne zaštite ŽZH.

Također, Vlada je donijela Rješenje o razrješenju predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, Rješenje o privremenom imenovanju predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, Rješenje o razrješenju privremenog Nadzornog odbora “Rudnici boksita” d. o. o. Posušje u sastavu: Velimir Markota, Marinko Bakula, Ante Jurišić, Kristina Zlomislić i Tatjana Miličević, kao i Rješenje o imenovanju privremenog Nadzornog odbora “Rudnici boksita” d. o. o. Posušje u sastavu: Branka Bešlić, Marinko Bakula, Ante Jurišić, Kristina Zlomislić i Tatjana Miličević.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading