Select Page

Čestitke iz Hrvatske – Karamarko i Hrg čestitali HNS-u na pobjedi

Čestitke iz Hrvatske – Karamarko i Hrg čestitali HNS-u na pobjedi

Predsjednici HDZ-a Tomislav Karamarko i HSS-a Branko Hrg čestitali su na pobjedi hrvatskome članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i čelnicima sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HSS-a BiH, koje su nastupile zajedno u okviru bloka stranaka Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH na nedjeljnim općim izborima, izrazivši očekivanje da će Hrvati ostvariti jednakopravnost u toj zemlji.

Karamarko je u čestitki, koja je dostavljena i medijima u Mostaru, čestitao predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću na izboru za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ističući da je bila ispravna odluka nastupiti na izborima u bloku hrvatskih stranaka, prenosi Hina,

“Tom odlukom pokazali ste da su vam interes hrvatskog naroda u BiH, njegova ravnopravnost, a time i opstojnost na prvom mjestu – što su birači prepoznali i dali vam svoje povjerenje”, napisao je Karamarko. Dodao je da je takav pristup hrvatskih stranaka “preduvjet za ostvarivanje pune ravnopravnosti i opstanak hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”.

Karamarko je izrazio očekivanje da će se hrvatskome bloku priključiti i druge hrvatske stranke, očito aludirajući na HDZ 1990., koji je samostalno nastupio na izborima.

“Time će se pod vašim vodstvom u potpunosti ostvariti hrvatsko jedinstvo u BiH, a što je još važnije – bit će to početak kraja sadašnje obespravljenosti hrvatskog naroda”, napisao je Karamarko.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg u čestitki HSS-u BiH i njezinom predsjedniku Mariju Karamatiću istaknuo je da je bila dobra odluka zajedno nastupiti s blokom hrvatskih stranaka na općim izborima što je, kako tvrdi, prepoznao i hrvatski narod i pružio potporu pobjedničkoj hrvatskoj koaliciji.

Na nedjeljnim izborima Dragan Čović izabran je za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kao kandidat stranaka okupljenih oko HNS-a BiH, a ta koalicija šesta je po broju glasova za državni Parlament, četvrta u Federaciji BiH te ima većinsku potporu u hrvatskim županijama u tom entitetu.

OGLASI

Loading