Select Page

Vodeni val ide prema BiH: Ova mjesta mogla bi biti pod vodom u sljedećih 48 sati

Vodeni val ide prema BiH: Ova mjesta mogla bi biti pod vodom u sljedećih 48 sati

Vodeni val koji je iz Hrvatske krenuo Savom prema Bosni i Hercegovini, u sljedećim satima mogao bi potopiti Bosansku Gradišku, Srbac, Bosanski Brod…, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Stručnjaci upozoravaju da nije sigurno da se to neće dogoditi ni bez dodatnih padalina, ali ako tijekom nedjelje i ponedjeljka kiša ponovno padne na sjeveru Bosne, ovaj dio zemlje zasigurno će ponovno biti pod vodom.

Karlovac je već pod vodom, a veliki vodeni val danas će pogoditi i Sisak. Mještani, civilna zaštita, vojska i sve ostale raspoložive snage koje je Vlada Hrvatske podigla u obranu od vodenog vala, već nekoliko dana čine sve kako bi obuzdali stihiju koja će proći kroz najveću riječnu luku u Hrvatskoj, ali nitko ne smije jamčiti da će obrana biti uspješna.

Vodeni val za kojeg očekuje da će kroz Sisak proći u nedjelju, samo će nastaviti Savom dalje prema Bosni. A, obzirom da je korito ove rijeke već doseglo svoju kritičnu točku, stručnjaci već strahuju da bi Bosnu i Hercegovinu ponovno mogla pogoditi katastrofa, kao ona u svibnju ove godine, piše NAP.

abcportal.info

OGLASI

Loading