Select Page

VODICE: Načelnik Bago na seminaru ‘EU i lokalna uprava – kako dalje?’

VODICE: Načelnik Bago na seminaru ‘EU i lokalna uprava – kako dalje?’

Načelnik općine Posušje Branko Bago zajedno s načelnicima općina Kupres, Livno, Tomislavgrad i gradonačelnicima Širokog Brijega i Mostara te još preko 80 hrvatskih gradonačelnika, dožupana i župana iz HDZ-a sudjelovao je na dvodnevnom seminaru ‘EU i lokalna uprava – kako dalje?’ održanom u hotelu ‘Olympia’ u Vodicama.

Nakon što dođe na vlast na parlamentarnim izborima, HDZ neće ukidati županije, poručio je sa skupa čelnik te stranke Tomislav Karamarko. “HDZ je hrvatski orijentirana stranka, koja ne želi Hrvatsku razbijati na regije”, kazao je Karamarko, te ustvrdio kako većina županija radi dobro, a stanovništvo se identificira sa županijama.

Također, na otvaranju je poželio dobrodošlicu HDZ-ovim grado/načelnicima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine i dožupanima i županima iz Republike Hrvatske.

karamarko2

 

Na seminaru su izlagali šibenski gradonačelnik Željko Burić, gradonačelnica Knina i predsjednica HDZ-ovog Odbora za lokalnu samoupravu Josipa Rimac, te Ivana Maletić HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Odbora za EU.

Seminar je održan u organizaciji HDZ-ova Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, Odbora za regionalni razvoj i EU fondove, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer Stiftung.

Posušje.net/abcportal.info

OGLASI

Loading