Select Page

VOLONTERKE IZ AFRIKE NA PRIJEMU KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

VOLONTERKE IZ AFRIKE NA PRIJEMU KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Danas je u uredu načelnika Branka Bage upriličen prijem za dvije Posušanke – Margaretu Mandurić i Karlu Petric, 23-godišnje studentice Grafičkog fakulteta u Zagrebu koje su se ovoga ljeta odvažile na jedan iznimno hrabar i plemenit životni korak – odlazak na volontiranje u daleki Benin na zapadu Afrike.

Kako su kazale, ideja o odlasku u Afriku javila se u svakoj od njih još u vrlo ranoj dobi, a prekretnica se dogodila prošloga ljeta kada je jedan njihov prijatelj podijelio s njima iskustva o svome boravku i volontiranju u Africi. Nakon razgovora s njime, želja za Afrikom bivala je sve snažnija, a ideja im se činila sve realnijom i izvodljivijom te su se ovoga ljeta i same odvažile na volontiranje.

Put u Afriku bilo je potpuno odricanje od svega na što su dosad navikle i što su uzimale zdravo za gotovo – vode, toaleta i kreveta. No to im je, kako kažu, promijenilo kako navike tako i pogled na život. Sada čuvaju i cijene svaku kap vode, hranu te su zahvalnije na svemu što imaju.

Kazale su kako ih je ovo volontiranje blagoslovilo brojnim plodovima, a sve što su volontiranjem pružile drugima, vratilo im se dvostruko te ohrabruju sve u kojima tinja želja za volontiranjem u Africi da se odvaže na taj korak.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading