Select Page

VRIJEME: Tri sunčana dana, a u četvrtak ponovno kiša

VRIJEME: Tri sunčana dana, a u četvrtak ponovno kiša

Temperature su jučer bile znatno drugačije nego prethodnih dana. Tako su jučer najtopliji bili Mostar i Neum s izmjerena 24 stupnja u 14 sati.

U Banjoj Luci, u kojoj je prije nekoliko dana izmjereno rekordnih 40,2 stupnja, jučer je u 14 sati bilo svega 17 stupnjeva. Prema najavama FHMZ-a, dva-tri dana bi mogli uživati u sunčanom vremenu, s time da ćemo i u kalendarsku jesen, u srijedu, ući sa sunčanim razdobljem i relativno višim jesenskim temperaturama. Naime, danas se od jutarnjih sati postupno očekuje razvedravanje sa zapada i juga. Prijepodne još malo kiše će pasti u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Do poslijepodnevnih sati očekuje se smanjenje oblačnosti u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslijepodne oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu Hercegovine od 21 do 25 stupnjeva.

I u utorak će biti pretežno sunčano vrijeme. Temperatura zraka bit će između 19 i 24, na jugu Hercegovine od 22 do 26 stupnjeva. Za kalendarski početak jeseni, u srijedu, nas očekuje sunčano vrijeme uz malu, a poslijepodne i umjerenu naoblaku. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na četvrtak. Trebalo bi biti i toplije pa se tako prognozira da će se najviše dnevne temperature zraka kretati između 22 i 27 stupnjeva. Već u četvrtak ponovno nestabilnije vrijeme. Naime, bit će oblačno s kišom, a bit će i hladnije. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17, na jugu Hercegovine od 18 do 22 stupnja. Što se tiče bioprognoze, osjetno niže temperature zraka ugodno će djelovati na većinu populacije. Kronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Postupna stabilizacija vremena tijekom dana dodatno će poboljšati opću sliku. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading