Select Page

Warriorsi preživjeli ozljedu Duranta i šut Raptorsa sa sirenom za titulu

Warriorsi preživjeli ozljedu Duranta i šut Raptorsa sa sirenom za titulu

GOLDEN STATE WARRIORSI preživjeli su petu utakmicu finala, novu ozljedu Kevina Duranta, ludu seriju Kawhija Leonarda u četvrtoj četvrtini, svije kardinalne greške u napadu u posljednjoj minuti i šut za pobjedu Kylea Lowryja. Slavili su u Torontu 106:105, spasili prvu od tri “meč-lopte” i vratili seriju u Oakland, gdje se u noći na petak igra šesta utakmica.

Bila je ovo najneizvjesnija od dosadašnjih pet utakmica finala, a riješena je doslovno u zadnjoj sekundi. Warriorsi su uspjeli natjerati Kawhija Leonarda da preda loptu u posljednjem napadu, onda je došla do Kylea Lowryja u kutu, ali igrač s najduljim stažom u Raptorsima nije pogodio za prvi kanadski naslov NBA prvaka.

Curry je završio s 31 košem, osam skokova i sedam asistencija, Thompson je u 26 poena ugradio sedam trica, a Cousins je ubacio 14, makar je mogao biti tragičar. Leonard je zabio 26 za Raptorse, uz 12 skokova i šest asista, a Lowry je dodao 18. Ali, ne osvoje li Raptorsi naslov u iduće dvije utakmice, vjerojatno će ga do kraja života proganjati to što nije završio s 21 košem.

Šesta utakmica igra se u noći na petak u Oracle Areni, a ako branitelji naslova i tada pobijede, majstorica je u Kanadi u noći s nedjelje na ponedjeljak.

index.hr

OGLASI

Loading