Select Page

Za osnovce iste knjige i u idućoj školskoj godini, za prvašiće neke i besplatne

Za osnovce iste knjige i u idućoj školskoj godini, za prvašiće neke i besplatne

Približavanjem početka nove školske godine valja se na vrijeme za nju i pripremiti. Kada se govori o pripremi, onda se najvećim dijelom misli na nabavku školskih udžbenika i popratnih materijala. Kako bi nastavni proces i školska godina započeli bez ikakvih poteškoća i bez konfuzije, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ donijelo je određene naputke koji se odnose na učenike osnovnih škola na području naše županije.

Prema priopćenju OŠ Ivana Mažuranića u Posušju, izričiti naputak Ministarstva je da se u školskoj godini 2017./2018. koriste udžbenici koji su se koristili i prošle godine. To znači da se nabave novi ili korišteni udžbenici istih nakladničkih kuća i autora s kojima se radilo i do sada. Radne bilježnice ili vježbenice iz predmeta koji to zahtjevaju ne smiju biti korišteni, već se moraju nabaviti novi, neispunjeni.

Budući da ove godine imamo prvi put 9. razred samim tim se podrazumijeva da će se birati i novi udžbenici, ali opet po mogućnosti, od istih nakladničkih kuća i autora prema kojima se i do sada u kontinuitetu radilo.

Još jedna eventualna promjena koja je moguća odnosi se na prvi razred osnovne škole i to za nastavne radne materijale. O tome će odlučiti učitelji prvih razreda, a roditelji će preko njih biti pravovremeno obaviješteni, priopćeno je iz OŠ Ivana Mažuranića u Posušju. Dakle, roditeljima čija djeca ove godine prvi put kreću u školu savjet je da sačekaju sami početak školske godine, jer tada će dobiti upute učiteljica o nastavnom materijalu. Isto vrijedi i za one učenike koji ove godine kreću u deveti razred.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH je donijelo odluku da će svi učenici prvog razreda osnovne škole Ivana Mažuranića dobiti besplatne udžbenike iz hrvatskog jezika i matematike, što će barem malo financijski olakšati roditeljima prvašića.

Sve detalje o odabranim udžbenicima u prvom i devetom razredu ćete moći pročitati i na ulazu u školu, priopćeno je iz OŠ Ivana Mažuranića Posušje.

posusje.net

OGLASI

Loading