Select Page

Za Poskoke više od 170 medalja i bolji uvjeti za trening u 2022.godini

Za Poskoke više od 170 medalja i bolji uvjeti za trening u 2022.godini

Taekwondo klub “Poskok” iz Posušja iza sebe ima jednu od najuspješnijih godina od svog postojanja. Članovi posuškog taekwondo kluba su osvojili preko 170  medalja os kojih su 53 zlatne i više od 20 pehara za pojedinačne i ekipne uspjehe.

Lucija Miličević i David Milićević nakon što su postali kadetski prvaci države,  nastupili su 2 puta za reprezenataciju Bosne i Hercegovine gdje je David osvojio 5. mjesto na Europskom, a Lucija 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu. Lucija se nalazi u TOP 5 a David u TOP 10 taekwonoaša na Europskoj ljestvici u uzrastu kadeta. Obadvoje su osvojili zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu, a osim njih u sportskoj borbi uspješni su bili i ostali članovi kluba.

U formama je najuspješniji bio senior Matej Bešlić koji je aktualni seniorski prvak BiH u toj disciplini ali i najbolji muški formaš u BiH za 2022. godinu. Poskoci su na Prvenstvu Herceg Bosne postali ekipni viceprvaci u disciplini sportaka borba.

Osim i natjecateljskom djelu klub je bio aktivan i u drugim područjima pa je u Lipnju u sklopu manifestacije Posuško lito uspješno organizirao međunarodni taekwondo turnir “2. Poskok kup 2022”. U sklopu Europskog tjedna sporta proveo je projekt “Taekwondo sport za zdraviji život”, te još mnoge slične projekte. U 2022. godini intezivno se ulagalo i u infrastrukturu, odnosno proširenje i uređenje “Taekwondo doma Poskok”.

Uz pomoć Federalnog ministarstva kulture i sporta, Općine Posušje, županijskog resornog ministarstva, sponzora i vlastitim sredstvima završio se projekt ugradnje aluminijskih otvora na objekt i stvorili su se uvjeti za nastavak uređenja novog prostora od dodatnih 260 metara kvadratnih. Prostor će se nastavit adaptirat, a sad sljede projekt termo fasade, vodo i elektro instalacija, žbukanja, izrade podova i ostalog za što će trebati izdvojiti još jako puno financijskih sredstava te se u klubu nadaju daljnjoj i još boljoj podršci institucija i sponzora.

U klubu trenira više od 120 članova i dodatni prostor je prijeko potreban za kvalitetniji rad. Radi se i u sekciji u Rakitnu gdje je potrebno osigurati dodatnu opremu i prostor za skladištenje iste. Do kraja godine članove kluba očekuju pripreme i polaganje učeničkih pojaseva nakon čega će biti kratka pauza.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading