Select Page

Zadar: Kod hrvatskog državljanina iz Posušja pronađeno više od kilograma kokaina

Zadar: Kod hrvatskog državljanina iz Posušja pronađeno više od kilograma kokaina

Na odmorištu auto-ceste A1 Nadin u srijedu navečer zaplijenjeno je više od kilograma kokaina te 10 tisuća eura koje policija povezuju s preprodajom droge, izvijestila je zadarska policija.

Kokain je u kontroli prometa pronašao policijski pas za detekciju droga, u kombiju njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Posušja u BiH, rečeno je petak na izvanrednoj policijskoj konferenciji za medije. Droga, ukupne težine 1112 grama, je bila skrivena u podu kabine, između sjedišta vozača i suvozača, oblijepljena ljepljivom vrpcom. Krijumčari su napunili kombi u Frankfurtu i do Nadina im je trebalo oko 1100 kilometara, dakle, prošli su neometano kroz nekoliko država i graničnih prijelaza prije zaplijene na zadarskom području.

Droga nije bila namijenjena zadarskom području, prošla je preko dijela koje mi kontroliramo, a na ilegalnom tržištu dosegnula bi cijenu do milijun i pol kuna, rekao je voditelj Službe kriminalističke policije Tomislav Kristić. Nakon provedenog istraživanja utvrđeno je da je 45-godišnjak kokain prevozio iz Frankfurta do Posušja, te da dosad nije imao takvih kaznenih djela. On je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama priveden pritvorskom nadzorniku, dok je ostalih šest putnika pušteno jer se ne dovode u vezu s pronađenom drogom. Oni su se iz Frankfurta vraćali u rodni kraj i nisu ništa znali o tome, kazao je načelnik Kristić dodajući kako je droga pronađena zahvaljujući odličnoj suradnji policijskih službenika Postaje prometne policije Zadar i policijskih službenika Odjela kriminaliteta PU Zadarske. Prema njegovim riječima oni su prilikom redovne kontrole prometa zaustavili kombi njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin. Prilikom kontrole vozača, vozila i putnika, službeni policijski pas za detekciju droga Lurin reagirao je na prisustvo droge u vozilu. Nakon toga je ubrzo u pretrazi vozila pronađen paket kokaina težine 1112 grama oblijepljen ljepljivom trakom, kao i više od 10 000 eura koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Budnost i mukotrpan rad zadarske policije donijeli su ovakav rezultat, rekao je na konferenciji novi voditelj Službe kriminalističke policije Tomislav Kristić, prenosi Zadarski.hr, te je obećao da se dok je on na čelu zadarske policije, bez obzira na stranačku pripadnost, nitko neće miješati u njegov rad, te da nijedan kriminalac u ovom gradu neće biti siguran.

OGLASI

Loading