Select Page

ZAHLAĐENJE I KIŠA Od nedjelje kišovito vrijeme i značajan pad temperatura

ZAHLAĐENJE I KIŠA Od nedjelje kišovito vrijeme i značajan pad temperatura

Ljeto se završava u nedjelju ako je suditi po prognozi vremena za naredna dva tjedna, koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod.

Za taj dan najavljena je kiša, te pad temperatura ispod 20 stupnjeva Celzija.

Prema prognostičkim kartama, u periodu od 1. do 6. rujna, u Bosni i Hercegovini očekuje se postepena promjena vremenskih prilika. Početkom tjedna još uvijek će biti vruće, uz visoke temperature i slabiju mogućnost za kratkotrajne pljuskove krajem dana, pretežno u središnjim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Od sredine tjedna, mogućnost za padaline će se proširiti na veći dio Bosne, a u dane vikenda i na Hercegovinu.

Kulminacija pogoršanja vremenskih prilika, prema aktualnim sinoptičkim kartama, predviđa se za nedjelju 6. rujna/septembra.

Količine padalina koje se očekuju nisu velike, u dijelu Bosne od 5 do 10 mm dnevno, u Hercegovini nešto više, maksimalno do 20 mm dnevno, ovisno o području. Najveće se predviđaju za južni dio zemlje, regiju Mostara.

Temperaturni režim do 6.rujna/septembra također će se promijeniti i sa odmicanjem tjedna pred nama temperature zraka će postepeno opadati, stoga se i za vikend očekuje osjetno svježije vrijeme u odnosu na protekli period, uz maksimalne dnevne vrijednosti temperature između 18 i 20 °C u unutrašnjosti, odnosno 20 do 23 °C na jugu.

Od ponedjeljka 7. do 15. rujna/septembra, prema aktuanim sinoptičkim kartama, u većem dijelu zemlje očekuje se stabilnije vrijeme, bez padalina, uz niže temperature zraka primjerenije kalendaru.

OGLASI

Loading