Select Page

ZAMFIS: Svečano otvoren 3. Regionalni kongres studenata socijalnog rada

ZAMFIS: Svečano otvoren 3. Regionalni kongres studenata socijalnog rada
Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru otvoren je 3. Regionalni kongres studenata Socijalnog rada, koji okuplja studente s devet studija socijalnog rada iz šest zemalja naše regije.

Tema ovog Kongresa je Suvremeni socijalni rad u 21. stoljeću, a riječima dobrodošlice Kongres je otvorio prorektor za nastavu i studente prof. dr. sc. Vojo Višekruna: „Ovo je prilika za razmjenu iskustava i stjecanje prijateljstava, pa će budući kongresi biti još bolji i uspješniji“.

kongres15

Prisutnima se obratio i dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Tomić te kazao:„Osjećam da je naše društvo bolesno te da mu je potrebna terapija, a vi, studenti Socijalnog rada, ste pozvani da ovom društvu pomognete”.

Riječi dobrodošlice i podrške uputio je i pročelnik studija Socijalnog rada prof. dr. sc. Iko Skoko. „Kralježnica za svako zvanje sadrži tri bitne komponente, a to su: sigurnost u sebe, povjerenje u drugog i hrabrost. Takvi studenti su i organizirali ovaj Kongres“, naglasio je Skoko.

kongres19

Osim podrške Sveučilišta u Mostaru i Filozofskog fakulteta kao domaćina, ovaj projekt su prepoznali i Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a kao i Grad Mostar te su izrazili zadovoljstvo studentima Socijalnog rada jer su svoj poziv shvatili ozbiljno.

Marin Čuljak, predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, u ime Studentskog zbora i svoje osobno ime zahvalio se sudionicima i svima koji su na bilo koji način pomogli realizaciji ovog Kongresa te im poželio uspjeh u daljnjem radu.

kongres18

Tijekom Kongresa koji će trajati tri dana, studenti će se baviti temama kao što su: „Utjecaj globalizacije i socio-ekonomske krize na socijalni rad i politiku“, „Socijalni rad u odgoju i obrazovanju“ i dr.

U organizaciji ovog Kongresa sudjeluje Studij socijalnog rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Udruga studenata socijalnog rada (ZAMFIS).

ZAMFIS-ovci ove godine proslavljaju pet godina aktivnog djelovanja, borbe za svoja prava i promicanje vlastite struke.

Maja Pašalić/treci.ba

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading