Select Page

Zapadnohercegovačka županija čini sve kako bi umanjila crnu statistiku

Zapadnohercegovačka županija čini sve kako bi umanjila crnu statistiku

Stanje sigurnosti u prometu u BiH je katastrofalno. Dovoljno je reći da na cestama pogine oko 380 osoba godišnje.

U usporedbi sa Europom – to je 3 puta više. U Zapadnohercegovačkoj županiji poduzimaju sve kako bi umanjili crnu statistiku. Na cestama ZHŽ-a godišnje je u prosjeku 1.286 prometnih nesreća. U njima smrtno strada 17 osoba. Najčešći uzrok je prebrza vožnja.

RADAR2

Sjeverna obilaznica najopasnija je prometnica u Posušju. Prolazi gusto naseljeno područje, ima tri prometne trake. Pravac je u posljednjih deset godina cijelu općinu zavijao u crno, Posušju je donio zloglasni rekord, odnio mlade živote. Posljednji – 14-godišnju djevojčicu dok se igrala pred svojom kućom.

Damir Čutura, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZHŽ-a, kazao je kako je, nakon njihove inicijative, u suradnji s uredom načelnika općine Posušje, i osnovanog Vijeća za prevenciju kriminaliteta u općini Posušje, tu postavljen stacionarni radar, nakon čega je okruženje za djecu postalo sigurnije.

Još jedna crna točka je prometno raskrižje Posušje – Grude. Kritičnu infrastrukturu zamijenit će kružni tok vrijedan pola milijuna maraka.

Ktok2015 3

“Neke stvari pokušavamo barem popraviti. U zadnje vrijeme stavljamo mobilne radare na određenim dionicama gdje se pokazalo da je najveći broj bio smrtno stradalih i ozlijeđenih i već ima učinaka”, objašnjava načelnik Općine Posušje Branko Bago.

U ovoj županiji svake godina bude uručeno najmanje 300 prekršajnih naloga zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita. Djeca sjedaju za volan – a to nitko osim roditelja ne može bolje nadzirati.

Posušje.net/federalna.ba

OGLASI

Loading