Select Page

Započeli radovi i na rekonstrukciji grijanja i sanitarnih čvorova u osnovnoj školi A.B.Bušića Rakitno

Započeli radovi i na rekonstrukciji grijanja i sanitarnih čvorova u osnovnoj školi A.B.Bušića Rakitno

Uz svrhu kvalitetnijeg grijanja školskih prostora nedavno su u OŠ Ante Brune Bušića u Rakitnu započeli radovi na montiranju nove peći u školskoj kotlovnici.

Ona će zamijeniti postojeće tri, i pored spomenute kvalitete osigurati uštedu resursa. Naime, kako peć kao sirovinu koristi kruta goriva, novčana izdvajanja za energente, u odnosu na dosadašnja, će se višestruko smanjiti.

Glavni investitor i nositelj radova je Općina Posušje koja je i ovaj put, usprkos financijskim poteškoćama, izdvojila potrebna sredstva kako bi radovi mogli otpočeti. Time je još jednom pokazala kako ima sluha za potrebe osjetljivih kategorija u koju svakako spadaju i osnovnoškolci.

Protekle godine je dovršeno oko 70% radova, a preostali dio je trebao biti gotov prije sljedeće sezone grijanja. Radovi na instalacijama su kvalitetno izvedeni, a osim instaliranja peći koja je već smještena u prostor kotlovnice, još će se izvršiti prilagodba distribucijskih cijevi i glavnog čvora.

1RakitnO2

 

Radovi na postavljanju nove peći i instalacija od sljedeće šk. godine jamče kvalitetnije grijanje ovoj osnovnoj školi

Pored radova na unaprjeđenju sustava grijanja, paralelno se izvode i radovi na obnavljanju učeničkih sanitarnih čvorova, koji su zbog dotrajalosti i težnje za podizanjem higijenskih uvjeta u školama morali biti zamijenjeni. Investitor i nositelj radova na obnavljanju sanitarnih čvorova je Općina Posušje u suradnji s Roditeljskim vijećem škole i rakitskim gospodarstvenicima. Prema početnim dogovorima sudjelovanje u naknadi troškova bi se trebalo raspodijeliti tako da svaka strana snosi 50% iznosa potrebnog za sanaciju i obnovu. Općina Posušje s partnerima želi djeci omogućiti što bolje uvjete tijekom njihovog boravka u školi kako bi se mogli neometano usredotočiti na nastavu i po završetku škole nastaviti postizati zavidne rezultate.

1RakitnO1

 

Sanitarni čvorovi bit će u potpunosti u novom ruhu

Za komentar vezan uz radove u ovoj osnovnoj školi upitali smo ravnatelja Božu Šarića: „Zbog neradnih dana i blagdana Uskrsa možda će doći do odgađanja nastave najviše do dva dana, ali bi se to nadoknadilo kroz subote ukoliko bude potrebno jer se radi i mokri čvor, što bi moglo stvarati gužve i ometati kvalitetno izvođenje nastave. No nastojimo sve završiti prije povratka djece s Uskršnjih blagdana, kako bi i se nastava mogla nesmetano odvijati“, zaključio je Šarić.

OGLASI

Loading