Select Page

Inicijativa roditelja “Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci” 23. rujna u HNŽ i ZHŽ počinje s dijeljenjem izjava o odgovornosti

Inicijativa roditelja “Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci” 23. rujna u HNŽ i ZHŽ počinje s dijeljenjem izjava o odgovornosti

Inicijativa roditelja „Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci“ za srijedu 23. rujna je ispred škola u našoj županiji organizirala podjelu izjava u kojoj traže suglasnost roditelja za zahtijeve kojima pak traže od nadležmih institucija korigiranje mjera u kojima se trenutno odvija nastava u našoj županiji. Volonteri incijative organizirat će u srijedu podjelu izjava djeci koja će te izjave nositi roditeljima, a oni pak ukoliko žele sudjelovati, potpisane izjave sutradan vratiti po djeci u škole gdje će ih čekati volonteri. Izjava se može skenirati i poslati na mail inicijativaroditelja@gmail.com

Glavnu zahtijevi u inicijativi su sljedeći:

– Da djeca ne budu obvezna nositi maske u javnom prijevozu (osim onih koji žele nositi maske), na postrojavanju ispred škole niti unutar prostorija škole.
– Da se uvede normalan oblik nastave bez podjela na grupe i bez socijalnog distanciranja, pazeći pri tome na higijenu unutar škole.
– Da djeca imaju pravo izaći iz učionice za vrijeme odmora.
– Da se roditeljima omogući nesmetan pristup školi i djetetu bez prethodnih najava, kaošto je bila praksa prethodnih godina.
– Da se ukine mogućnost izolacije učenika u slučaju uočavanja simptoma bolesti(uizdvojenu prostoriju, jer takav postupak može ostaviti psihološke posljedice na dijete, ana poziv se svaki roditelj može promptno odazvati). Protivimo se i tome da cijeli razredi idu u izolaciju u slučaju pojave zaraženog učenika.
– Da se ukine svakodnevno mjerenje temperature kao nepotrebno uznemiravanje djeteta iinsinuacija na bolest – s mogućim placebo učinkom.

– Da se prestane sa online nastavom u bilo kakvom obliku (parcijalnom ili cjelovitom u slučaju izolacije cijele skupine ili razreda).

S obzirom da Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa HNŽ-a i ZHŽ-a, uključujući ravnatelje škola i sve djelatnike u nastavi, provedbom preporučenih mjera donesenih za ovu školsku godinu preuzima odgovornost za djecu koja pohađaju nastavu, pokrenuli smo inicijativu kojom ukazujemo da smo MI, roditelji, prvenstveno odgovorni za odgoj naše djece – to je naše prvotno i neotuđivo pravo“, stoji u inicijativi. „Mnogi od nas se ne slažu sa mjerama koje se trenutno provode u javnim školama. Ustav BiH jamči pravo na kretanje, pravo na govor, obrazovanje, izražavanje mišljenja, kao i ostala prava socijalnog života i navodi da se svaka mjera ili zakon koji se donese naknadno, a nije sukladan ovim zajamčenim pravima ne treba primijeniti. Zbog toga mi tražimo provedbu Ustava. U tom smjeru, pokrećemo inicijativu da bi se korigirale predložene mjere“, stoji u ovoj inicijativi roditelja s područja HNŽ-a io ZHŽ-a.

„Podržavanjem ove inicijative Vi, kao roditelj učenika ove škole, utjecat ćete na mogućnost provedbenjenog sadržaja u cilju zdravijeg i kvalitetnijeg školovanja naše djece, a Vaša podrška biti će i osnova za pravnu borbu putem odvjetničkog tima. Djeca su naš jedinivrijedni i pravi interes. Mi jesmo za njih odgovorni. Svjesni smo da je nastavno osoblje, ravnatelji pod izuzetnim pritiskom da se moraju pridržavati svih propisanih mjera upravo iz razloga da se ne bi koje dijete zarazilo, a da oni nisu provodili sve mjere koje su im propisane. Stoga, kako bismo otklonili tu vrstu pritiska na ravnatelje i nastavno osoblje, pozivamo prvenstveno VAS, roditelje, da nam se pridružite u ovim razumnim zahtjevima i da preuzmemo brigu za našu djecu“, stoji u inicijativi.

Samu izjavu možete preuzeti na ovom linku:

https://bit.ly/3hKzOp5

Potpisanu izjavu nam možete uslikati ili skenirati te nam poslati na inicijativaroditelja@gmail.com

Također, koordinatoru za ovu inicijativu za područje Posušja  se možete javiti na broj mobitela 063 362 014.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading