Select Page

Zaštićena zona: Italija nakon što je stavljena u karantenu

Zaštićena zona: Italija nakon što je stavljena u karantenu

Talijani su navalili u trgovine nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte jučer proglasio cijelu Italiju “zaštićenom zonom” te tako ograničio kretanje i zabranio okupljanje.

Snimke iz Rima pokazuju ogromne redove građana s kolicima koji čekaju da uđu u supermarket iz straha kako bi moglo nestati zaliha hrane, prenosi Index.hr. Slične scene su i u Napulju.

“Potpisat ću odredbu koju mogu svesti na ‘Ostanite doma’. Neće više biti ‘crvene zone na poluotoku’. Cijela Italija će postati zaštićena zona”, rekao je Conte.

Te nove drakonske mjere, koje premijer nije dodatno pojasnio, bit će precizirane u odredbi koja će stupiti na snagu u utorak u cijeloj Italiji, drugoj koronavirusom najzahvaćenijoj zemlji iza Kine s više od 9000 slučajeva od kojih je 463 umrlo, prenosi portal Index.hr koji najjaktivnije od svih hrvatskih portala prati epidemiju širenja ovoga virusa po svijetu.

Mjere ne predviđaju ograničenja u javnom prijevozu, kako bi se jamčila gospodarska aktivnost i omogućio odlazak na posao. Ranije je bilo predviđeno da škole i fakulteti ostanu zatvoreni do 15. ožujka, što je sada produženo do 3. travnja. Talijanski premijer je također naredio otkazivanje utakmica nogometnog prvenstva, kao i druge sportske događaje.

Talijani su ozbiljno shvatili mjere ograničavanja kretanja. Snimka koja stiže iz Napulja tijekom noći prikazuje automobil civilne zaštite koji patrolira kroz grad i provjera ima li koga vani.

OGLASI

Loading