Select Page

Zavod za migracije Švedske objavio službenu listu traženih profesija

Zavod za migracije Švedske objavio službenu listu traženih profesija

Zavod za migracije Švedske objavio je službenu listu traženih profesija u toj razvijenoj skandinavskoj zemlji kako bi u sljedećem razdoblju privukao u zemlju kvalitetan i obrazovan kadar, prenosi novinska agencija Patria.

Na listi profesija za kojima postoji velika potražnja u Švedskoj, a koji su objavljeni na internet stranici Zavoda za migracije, nalaze se, između ostalih, profesije kao što su babice, elektroinženjeri i elektrotehničari, kuhari, limari, medicinske sestre, moleri, pekari, slastičari, vodoinstalateri i stomatolozi.

Među traženim zanimanjima nalaze se i farmaceuti, geometri, građevinski inženjeri i tehničari, instruktori vožnje, komercijalisti, liječnici, mehaničari kamiona, nastavnici i učitelji u osnovnim školama, pedagozi za osobe s posebnim potrebama, psiholozi, radnici na izgradnji željeznica i putova, rudari, stakloresci…

U Švedskoj se traže i profesije kao što su pedagozi za slobodne aktivnosti, savjetnici za profesionalno i studijsko usmjerenje i zubni higijeničari.

Ukoliko poslodavac u Švedskoj pozove kandidata na razgovor za posao za jedno od traženih zanimanja, zahtjev za radnu dozvolu može se podnijeti iz Švedske umjesto da se kandidat vraća u domovinu kako bi podnio zahtjev.

Više informacija o traženim zanimanjima moguće je naći na internet stranici Zavoda za migracije (Migrationsverket).

Prema podatcima konzultantske tvrtke Ernst&Young, prosječna bruto plata u Švedskoj je 32.769 eura godišnje, odnosno 2.730 eura mjesečno.

NAP

OGLASI

Loading