Select Page

APEL IZ MOSTARA: MOSTARSKA BOLNICA NEMA ZALIHA KRVI, NEDOSTAJU NULTA, B I AB KRVNA GRUPA!

APEL IZ MOSTARA: MOSTARSKA BOLNICA NEMA ZALIHA KRVI, NEDOSTAJU NULTA, B I AB KRVNA GRUPA!

Iz Transfuzijskog centra SKB-a Mostar pozivaju građane da se osvijeste o činu dobrovoljnog darivanja krvi, jer ta doza krvi će nekome pomoći i spasiti mu život. Poručuju kako je svaka doza dobrodošla, jer je krv nezamjenjiv lijek ozlijeđenima i oboljelima.

Nedostatak doza

Trenutačno Odjel za transfuziologiju raspolaže samo krvnom grupom A, a nedostaju nulta, B i AB grupa.

“Željela bih poručiti građanima da se u što većem broju odazivaju na akcije darivanja krvi. Svi zainteresirani mogu doći na naš odjel svaki dan u vremenu od 7.30 do 14.30 sati i darovati svoju krv kako bi onome kome je prijeko potrebna spasili život. Treba znati da je bolje biti davatelj nego primatelj krvi, jer teško je onome tko čeka tu dozu. Organiziranje novih akcija bi nam puno značilo u rješavanju problema koje imamo”, upozorila je Jadranka Knežević, pročelnica Transfuzijskog centra SKB-a Mostar.

Dodala je kako je Odjelu teško organizirati akcije i doći do novog davatelja, odnosno do nove doze krvi, ali da pored ovakvog zabrinjavajućeg stanja svaki bolesnik ipak dobije krvi onoliko koliko mu je potrebno.

“Nekako izlazimo na kraj sa zahtjevima koji dolaze s klinike. Uspijevamo svakom pacijentu pružiti pomoć s količinama krvi u pričuvama. Apeliram kako nemamo dovoljno doza prikupljenih u novim akcijama. Sve što smo do sada uradili, uradili smo pomoću starih akcija i darivatelja”, istaknula je Knežević.

Poručila je kako je darivanje krvi anonimno i besplatno te da predstavlja bezbolan proces koji može nekome biti dar za cijeli život.

Dobrovoljni darivatelji

Akcije dobrovoljnog darivanja tekućine koja život znači traju tijekom cijele godine.

Transfuzijski centar SKB-a Mostar ima registrirane volonterske darivatelje koji dolaze svakodnevno davati krv i na takav način Odjel uspijeva priskrbiti dovoljan broj doza.

Dnevni list

OGLASI

Loading