Select Page

ZAVRŠEN PRVI TURNUS LJETNOG KAMPA «ZELENKAPICA»

ZAVRŠEN PRVI TURNUS LJETNOG KAMPA «ZELENKAPICA»

LJETNI KAMP «ZELENKAPICA» Boravak u prirodi bez TV-a, mobitela i interneta

Već devet godina i devetnaest kampova djeca  iz Zelenkapice uživaju u druženju, radionicama i zabavnim večerima.

Ljetni kamp «Zelenkapica» je  postao prepoznatljiv brend na ovim prostorima tako da je malo mjesta za primiti sve zainteresirane.

Što je to tako zanimljivo u «Zelenkapici»?

 «Zelenkapica «pokazuje kako učenje ne mora biti dosadno i naporno, a sve to uz igru i zabavu. Djeca se brzo prilagode te osjete i dožive kako je igranje u prirodi ljepše od onog na laptopu i kako internet ne može zamjeniti prava prijateljstva, osobito ona koja se steknu na kampu. Cilj je učiti djecu važnosti očuvanja prirode, te povratku iskonskim vrijednostima bez TV-a i mobitela, barem u vrijeme ljetnih praznika.

 Engleski jezik, znanstvene čarolije, radionica Indiana Jones, sportske igre i hercegovačka olimpijada su  standarndi programi. Uz standardne radionice ima dosta i malih kao što je etno radionica i dramska radionica…Sve u čemu djeca mogu biti kreativna. Ljetni kamp Zelenkapica uredjuje svoje dnevne novine, u vrijeme trajanja kampova. Novine objavljuju na facebook stranici – Udruga Zelenkapica.

Sve to čini Zelenkapicu posebnijom.

 Mozda su ipak voditelji i organizatori  ono posebno što Zelenakpica nudi. Ovi ljudi, entuzijasti prije svega, trude se naučiti djecu kako se cijeni prijateljstvo i tolerancija, te kako je bitno čuvati okoliš u kojem živimo.

Inovativnom i zabavnom učenju pridonio je ogroman angažman voditelja kampa prof. engleskog jezika Vladimira Mikulića – Vave koji je uložio maksimalnu energiju u ovaj projekt. Organizirao je radionicu za avanturiste ”Indiana Jones” , za koju je sam izradio popratne rekvizite. Profesor Vava uči djecu engleski jezik na sebi svojstven i zanimljiv način uz koji je izveo mnoge generacije u školama i na tečajevima. Zajedno s ostalim voditeljima pokušava djeci pokazati čarobni svijet odrastanja uz jednostavne i zaboravljene igre, sportske discipline, večeri uz gitaru i  čar promatranja zvijezda s mjesta s kojeg su one tako sjajne i tako blizu.

Trude se djeci približitiznanost putem zanimljivih radionica i pokusa. U kampu uče djecu kako štediti vodu, razvrstavati otpad… Svake godine dodaju nešto novo u već opširan program.

 Uz voditelje moramo navesti i vrijedne volontere, to su bivši polaznici kampa. A bivši polaznici su voditeljice koje su sad već studentice. Prošlih godina je kroz ovaj Ljetni kamp prošla šarolika skupina djece, iz svih krajeva. Nastala su velika prijateljstva, i neke male simpatije.

Sklapaju se nova prijateljstva koja će im možda obilježiti cijeli život. Od Bosne i Hercegovine, preko Hrvatske, Njemačke, Italije i sve do Amerike dolaze djeca u Zelenkapicu. A kad dodju na kamp redovno se vraćaju.

Boravak na 1220m je blagodat sama po sebi, a kad uz to djeca piju domaće mlijeko s pašnjaka podno Čvrsnice i jedu domaću hranu, uspijeh za zdravlje je zagarantiran.

«Lokacija je pomno izabrana. Ova veličanstvena planina je utkana u naša srca i želimo je prezentirati u njenom najboljem izdanju, sačuvanu od potrošačkog svijeta». kažu u Zelenkapici.

 U ovo teško vrijeme pandemije, Zelenkapica donosi djeci čaroliju kroz aktivno ljetovanje u Parku prirode Blidinje. A čarolija odrastanja je preduvjet za njihovo mentalno zdravlje.

Dobro došli u Zelenkapicu!

OGLASI

Loading