Select Page

Zbog olujnog vjetra zatvorene neke ceste, u prekidu i dio trajektnih linija

Zbog olujnog vjetra zatvorene neke ceste, u prekidu i dio trajektnih linija


index.hr

Odaberite boju NASLOVNICA VIJESTI SPORT MAGAZIN OGLASI DOSTAVE AUTO MAME LJUBIMCI FIT OSTALO INFOPošaljite nam pričuPošaljite nam foto ili videoReklamirajte seKontaktImpressumUvjeti korištenja© 2020 Index

Zbog olujnog vjetra zatvorene neke ceste, u prekidu i dio trajektnih linija

HINA, Index VijestiPrije 18 minuta 3

ILUSTRACIJA: MARKO DIMIC/PIXSELL
https://0e1bd30ffdd4bbeb9c37cd2c1461b1a8.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

ZBOG olujnog vjetra za sav promet zatvorene su pojedine ceste prema moru i brodske linije, a danas će biti vjetrovito u većini krajeva Hrvatske. 

Zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC-50 i DC-27 preko Gračaca, Obrovca i Karina); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora Delnice i čvora Kikovica; Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene; DC-54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala (DC-8) između Novog Vinodolskog i Senja; lokalna cesta LC-58107 Križišće-Kraljevica.
Na državnoj cesti DC-1 između Vaganca i Ondića zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC-8) između Bakra i Novog Vinodolskog, dionici DC-1 brze ceste Klis Grlo-rotor Bilice i autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Mjestimice mokri te vlažni i skliski kolnici

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi-vozila visine preko 1.9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Vozi se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog snijega na kolniku zimski su uvjeti na dionici državne ceste DC-218 Donji Lapac-Bjelopolje. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. 

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: za splitsko okružje – katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Jelsa-Bol-Split,Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, trajektne linije Ubli-Vela Luka -Split, Sumartin – Makarska, Sućuraj – Drvenik, a na trajektnoj liniji 606 6 trajekt plovi bez pristajanja u Drveniku Malom.

Na riječkom okružju u prekidu je brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak, katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i trajektne linije Lopar-Valbiska, Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova i Stinica-Mišnjak.

U zadarskom okružju u prekidu su katamaranska linija 9403 Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar bez pristajanja u luci Zapuntel. Zbog loših vremenskih uvjeta neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar. U nedjelju će ploviti na liniji Pula-Zadar-Pula. Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Bura će oslabjeti do kraja dana

Što se vremenskih uvjeta tiče, u većini krajeva bit će pretežno sunčano i prohladno. 

Državni hidrometeorološki zavod javlja da će umjerene, ponegdje i povećane naoblake još u prvom dijelu dana biti u gorju te na istoku i jugu zemlje. 

Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju na udare još i olujan. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, mjestimice i orkanskim udarima, krajem dana malo će oslabjeti. Najviša temperatura od 2 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih.

Imdex. Hr

OGLASI

Loading