Select Page

Vranić iz zraka: Milijunski radovi na trećoj traci privode se kraju

Vranić iz zraka: Milijunski radovi na trećoj traci privode se kraju
Teška mehanizacija mjesecima ”ruje” na Vraniću, a portal Jabuka.tv donosi vam kadrove iz zraka snimljene dronom.

Na ovom lokalitetu između Posušja i Širokoga Brijega gradi se treća traka za spora vozila u dužini 1.300 metara.

Zbog spomenutih radova promet se na ovoj dionici magistralne ceste odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Još prošle godine Općina Posušje riješila je sve potrebne imovinsko-pravne odnose kako bi proces izgradnje spore trake mogao započeti. U tu svrhu odrađen je postupak izvlaštenja 21 privatne i 16 parcela u javnom vlasništvu, a svi vlasnici parcela koje su izvlaštene za njih su dobili naknade.

Posao vrijedan 6.392.055 KM bez PDV-a dodijeljen je tvrtki John Trencher kojeg predstavljaju Putovi Grude, HP Investing Mostar i KTM Brina Posušje.

Treća traka trebala je biti duga 4,8 kilometara i planirano je da ide sve do Kočerina, no Grad Široki Brijeg nije proveo eksproprijaciju zemljišta te je još u prosincu 2019. godine došlo do izmjene projekta.

Prema najavama, okončanje ovoga projekta možemo očekivati krajem 2020. godine, a on će znatno doprinijeti smanjenju broja prometnih nesreća te sigurnosti vozača, ali i poboljšati povezanost Posušja s ostalim mjestima uz ovu magistralnu cestu. Također, predviđeno je da se uradi sanacija postojećeg kolnika i predviđena je izgradnja dva nogostupa.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading