Select Page

Zlato za Luciju i srebro za Davida na natjecanju u Zagrebu

Zlato za Luciju i srebro za Davida na natjecanju u Zagrebu

Završen je prvi natjecateljski dan G2/E2 turnira Croatia OPEN 2022. u Zagrebu na kojem je nastupilo troje natjecatelja TKD kluba „Poskok“ Posušje. Nakon prvog dana natjecanja, dvije medalje dolaze u Posušje: zlatna Lucija Miličević i srebrna Davida Milićevića.

Najuspješnija je i ovaj put bila Lucija Miličević koja je dominirala tatamijem u kategoriji kadetkinja do 59 kilograma. Ponovno je ponovila svoj uspjeh iz Austrije porazivši predstavnicu Srbije u polufinalu, kao i predstavnicu Njemačke, aktualnu europsku prvakinju te još jednom dokazala da je najbolja u Europi u svojoj kategoriji. Ovo je za Luciju druga u nizu zlatna medalja sa bodovnih turnira u 2022. godini.

Uspješan je bio i David Milićević, kadet do 53 kilograma koji je u kvalifikacijama svladao predstavnika Egipta, da bi preko uvjerljive pobjede Slovaka u polufinalu došao do finala, gdje gubi borbu od sjajnog predstavnika Azerbejdžana te osvaja srebrnu medalju.

Nastup je zabiljažila i Filipa Bašić juniorka do 59 kilograma koja je u pretkolu izgubila od predstavnice Azerbejdžana.

„Ovo je tim koji je na ponos našeg kluba, posuškog kraja ali i cijele Bosne i Hercegovine. Još jednom su dokazali da su zaslužili poziv u reprezentaciju i nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu“, priopćeno je iz TKD kluba „Poskok“ Posušje. Na ovom natjecanju pratio ih je trener Petar Boban.

U nedjelju, drugi dan natjecanja nastupa Ilija Jukić, senior do 87 kilograma.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading