Select Page

Učenici Gimnazije i Srednje strukovne škole Posušje sudjelovali na kulinarskom natjecanju “Masterchef” u Ljubuškom

Učenici Gimnazije i Srednje strukovne škole Posušje sudjelovali na kulinarskom natjecanju “Masterchef” u Ljubuškom

Gimnazija Ljubuški za manifestaciju Dani kruha pripremila se bogatim programom u sklopu kojeg je održano i kulinarsko natjecanje Masterchef. Program je započeo prigodnim blagoslovom i molitvom koju je predvodio fra Goran Azinović.

Ono što je posebno privlačilo pozornost bili su štandovi koja su odjeljenja spremala kako bi se predstavili u najboljem svjetlu posjetiteljima.

kuhari srednja 2

Pojedina odjeljenja svojom su kreativnošću zbilja ostavljala bez teksta. Tako se na njihovim štandovima osim peciva, kolača i jesenskih proizvoda moglo naći brojne starine karakteristične za hercegovačko podneblje.

U Ljubuškom su bili i predstavnici općine Posušje učenici i kuhari Gimnazije Fra Grge Martića i Srednje strukovne škole.

12168089_1485181551784880_2065579116_n-300x225

Gimnaziju su predstavljale učenice  Ivana Begić i Petra Bešlić iz 2.a odjela u pratnji v.d. ravnatelja Ante Jukića i prof. Ane Katarine Bonić. One su pripremile hladnu platu s pršutom, sirom iz mijeha i još nekim delicijama, a za glavno jelo „puru s džigericom“.

slika-m

Strukovnjake su predstavili Stipe Miličević i Josip Bošnjak pod budnim okom svojih profesora Frane Grbeše i Slavka Lucovića uz pratnju ravnatelja Marija Knezovića. Stipe i Josip ovo smatraju jako dobrim iskustvom i nadaju se da će imati još prilika sudjelovati u kulinarskim izazovima kako bi mogli iskazati svoje znanje

kuhari srednja 3

Cilj Masterchef-a je srednjoškolce informirati o pravilnoj prehrani. Projekt je osmišljen natjecanje u kojem je sudjelovalo pet srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke. Na ovom kulinarskom natjecanju u pripremi domaćih jela srednjoškolci su iskazali svoje kulinarske vještine, podigli nivo svijesti o važnosti zdrave prehrane, oživjeli prošlost kroz pripremu tradicionalnih jela te se dokazali kao odlični kuhari.

Jako teško je bilo impresionirati stručni žiri Masterchef-a u sastavu: predsjednik Goran Paradžik te članovi Tihomir Jukić i Željko Stojić, pa su se natjecatelji potrudili s kuhačom u ruci pokazati u što boljem svjetlu.

kuhari srednja 5

Borba je bila tijesna, a ishod neizvjestan do samoga kraja te je stručni žiri kojem zadatak nije bio nimalo lagan odlučio kako je prvi pobjednik Masterchef-a Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški za koju su kuhali učenici trećeg razreda kuharstva Žana Granić i Ivica Vujević. Oni su inače prva generacija kuhara u školi i prvi put se natječu. Imali su slobodan izbor kuhanja. Ivica je kuhao hladno predjelo šopsku salatu, a Žana rolanu piletinu sa sirom i šunkom. Prilog je bila riža i umak od gljiva.

kuhari srednja 4

Ravnatelj Goran Skoko izrazio je svoje zadovoljstvo uspješno organiziranim natjecanjem te se nada da će natjecanje Masterchef uz Kviz znanja Kvisko postati tradicija i simbol prepoznatljivosti ove škole.

Natjecanju učenika u kulinarskim vještinama odazvale su se škole: Gimnazija Ljubuški, Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški, Srednja strukovna škola Široki Brijeg, Srednja škola Posušjei Gimnazije fra Grga Martića iz Posušja.

Posušje.net/ljportal.com

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading