Select Page

ŽRTVE KUPRESA ´92: Rukometašice Posušja sudjelovale na memorijalnom turniru u Grudama

ŽRTVE KUPRESA ´92: Rukometašice Posušja sudjelovale na memorijalnom turniru u Grudama

U Grudama je u subotu održan 9. memorijalni rukometni turnir “Žrtve Kupresa 1992.godine”. Ove godine je po prvi put održan turnir u mini rukometu na kojem je sudjelovalo 20 ekipa s preko 200 malih rukometašica i rukometaša iz Hercegovine i Dalmacije. Na turniru su se tako susrele ekipe iz Metkovića, Makarske, Korčule, Opuzena, Posušja, Ljubuškog i Gruda. Hrvatski ženski rukometni klub Posušje nastupio je s tri ekipe.

„Igra, druženje, pobjede, porazi i naravno sjećanje na naše poginule borce te davne 1992. na Kupresu! Nastupili smo s tri ekipe od kojih je jedna prema očekivanjima napravila prilično dobar rezultat osvojivši 5 mjesto od 10 ekipa u svom uzrastu! Za ostale dvije ekipe ovo je bilo jedno vrlo vrijedno iskustvo! Posebno pohvaljujem sve moje cure za fer i korektnu igru te poštivanje protivnika kao i svih sudionika ovog prije svega memorijalnog turnira!“ – izjavio je Marin Markota, trener posuških rukometašica.

HŽRK Grude je u sklopu Škole rukometa „Rukomet-od prvog koraka do prvaka“ tijekom ove sezone pokrenuo mini rukomet kao oblik aktivnosti za najmlađe rukometašice i rukometaše. HŽRK Grude i Udruge proistekle iz Domovinskog rata već 9.godinu povodom obilježavanja obljetnice stradanja naših branitelja na Kupresu 1992.godine organiziraju rukometne turnire na kojima je u proteklih 8 godina sudjelovalo nekoliko stotina mladih rukometašica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

OGLASI

Loading