Select Page

Župa Posušje slavi blagdan Velike Gospe

Župa Posušje slavi blagdan Velike Gospe

Župa Posušje danas slavi svoju nebesku zaštitnicu Veliku Gospu. Svečano koncelebrirano misno slavlje služeno je s početkom u 11 sati na vanjskom oltaru nove crkve, a predslavio ga je provincijal fra Miljenko Šteko. Misno slavlje započelo je procesijom s Gospinim kipom koji su nosili maturanti, svojom pjesmom slavlje je uveličao Župni zbor.

Za blagdan svoje zaštitnice župa i vjernici pripravljali su se kroz devetnicu koja je započela 6. kolovoza, u kojoj su sudjelovali brojni vjernici iz posuške i susjednih župa. Svake večeri bila je posebna prigoda za svetu ispovijed, nakon toga i molitvu krunice. U svojoj propovijedi provincijal fra Miljenko Šteko između ostalog osvrnuo se na ispvijed i praštanje kazavši kako je milost praštanja stvarnost i nije fikcija, da osobna promjena zahvaća sve te kako isplakati suze grijeha predstavlja najveću radost, nazvavši ovaj blagdan, blagdan zova.

Župnik fra Mladen Vukšić obraćajući se vjernicima uputio je zahvale svima koji su sudjelovali u slavljenjima svetih misa, vjernicima, svećenicima, ispovjednicima, ministrantima, čitačima, pjevačima, tehničkom osoblju, slušateljima našeg Radija koji je danas izravno prenosio misu, pozdravivši posebno bolesnike. Zahvaljujući provincijalu napomenuo je kako je fra Miljenko svoje svećeništvo započeo 1997. upravo u Posušju, zahvalivši Bogu za dane milosti, molitve i duhovne obnove pozvavši vjernike da ne odbijaju darove i milost koje nam Bog preko Blažene Djevice Marije nudi.

Uz središnje misno slavlje svete mise služene su u 7 i 9 sati, a večernja sveta misa bit će u 19 sati uz mogućnost za svetu ispovijed.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading