Select Page

Zvizdić: BiH će dobiti upitnik vjerojatno 9. prosinca

Zvizdić: BiH će dobiti upitnik vjerojatno 9. prosinca

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je izjavio danas u Sarajevu da će Bosna i Hercegovina dobiti upitnik početkom prosinca.

– Dogovaramo posjet komesara Johannes Hahna koji će vjerojatno 9. prosinca doći u BiH i bh. vlastima uručiti upitnik koji će, pretpostavljamo, imati više tisuća pitanja, posebno zbog kompleksnosti našega uređenja – kazao je Zvizdić.

On je nakon razgovora s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, kazao novinarima da će biti izuzetno važno da „od naših prijatelja, prije svega onih koji su prošli kroz te procese, a to su naši susjedi, posebno Hrvatska, dobijemo stručnu pomoć u smislu eksperata i timova koji će našim radnim grupama pomoći da se fokusiraju na prava pitanja, odnosno najvažnije segmente unutar jednog pitanja da ne bismo gubili vrijeme i da se ne bismo posvetili onim stvarima koje nisu toliko važne u samom upitniku“.

– Odgovoriti na prave segmente po pojedinim sektorima će ustvari pokazati razinu i stručnost takvih odgovora i takva pitanja će biti u potpunosti prihvatljiva za Europsku komisiju – naveo je predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Želimo, dodao je, u predviđenom roku, a on će vjerojatno biti šest mjeseci, adekvatno i stručno odgovoriti na upitnik „čime ćemo stvoriti pretpostavke za naredni i najvažniji korak koji jeste cilj u ovoj fazi naše europske agende, a to je dobivanje kandidatskog statusa BiH“.

vecernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading