Select Page

ŽZH: Dogovorena obuka za 36 kadeta MUP-a

ŽZH: Dogovorena obuka za 36 kadeta MUP-a

Ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja i ministar unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije Zdravko Boras jučer su u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova potpisali ugovor o provedbi temeljne policijske obuke prve i druge razine.

Obuka za 36 kadeta Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije, od kojih se 30 školuje za stjecanje čina policajca, a 6 za stjecanje čina mlađeg inspektora, započet će 9. svibnja 2016. godine. Obuka 30 kadeta koji se školuju za stjecanje čina policajca (prva razina) trajat će do 8. siječnja 2017. godine, a za šest kadeta koji se školuju za stjecanje čina mlađeg inspektora (druga razina) do 8. studenoga 2016. godine.

Obje obuke realizirat će se u tri faze, od kojih je prva teorijska s praktičnim vježbama, a izvodit će se u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Druga je praktična obuka i izvodit će se u ustrojbenim jedinicama Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije, dok se treća faza sastoji od završnih ispita i provodi se u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, priopćeno je jučer nakon potpisivanja ugovora iz Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar.

(VL)

OGLASI

Loading