Select Page

ŽZH ipak nije zabranila održavanje svatova, dozvoljeno do 200 ljudi

ŽZH ipak nije zabranila održavanje svatova, dozvoljeno do 200 ljudi
Održavanje svatova na području Županije Zapadnohercegovačke ipak nije zabranjeno, odlučio je Stožer civilne zaštite ŽZH na višesatnoj sjednici održanoj u ponedjeljak u Širokom Brijegu.

Ipak je došlo do promjena.

Na 29. izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koja je održana u ponedjeljak, 31. kolovoza, u zgradi Vlade ŽZH razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u Županiji i donesena je Zapovijed kojom se reguliraju svadbene svečanosti na prostoru Županije.

Prema Zapovijedi svadbene svečanosti mogu imati najviše 200 uzvanika s tim da prostor održavanja treba imati najmanje 4 kvadratna metra po osobi. Broj uzvanika i raspored sjedenja je potrebno najkasnije tjedan dana prije održavanja svadbene svečanosti dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH. Dan prije održavanja svadbe potrebno je ispred prostora održavanja istaknuti raspored sjedenja s točnim popisom uzvanika, a na dan svadbe potrebno je osigurati beskontaktno mjerenje temperature uzvanika prije ulaska u prostor svadbene svečanosti.

Za sva druga okupljanja vrijedi ograničenje od 50 osoba u zatvorenim prostorima i 100 osoba na otvorenom prostoru.

Podsjećamo, na prijedlog Stožera civilne zaštite ŽZH, Vlada ŽZH je na 64. Sjednici održanoj u četvrtak, 27. kolovoza, donijela Odluku o proglašenju stanja nesreće na području Županije Zapadnohercegovačke prouzrokovane širenjem zarazne bolesti koronavirusa (COVID-19). Krizni stožer ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi će nastaviti djelovati kao savjetodavno tijelo Stožer CZ ŽZH. Ranije je stanje nesreće trajalo u razdoblju od 18. ožujka do 2. lipnja kada je ukinuto zbog povoljnije epidemiološke situacije, priopćeno je iz Stožera CZ ŽZH.

OGLASI

Loading