Select Page

PREMIJER LIGA: HŠK POSUŠJE NAGRADA ZA FAIR PLAY

PREMIJER LIGA: HŠK POSUŠJE NAGRADA ZA FAIR PLAY

Večeras su u Sarajevskoj vijećnici dodijeljene nagrade za nabolje pojedince u sezoni u organizaciji Nogometnih sindikata BiH.

Fair play nagrada je otišla u ruke HŠK Posušje, kao momčadi koja je ostavila najbolji dojam u sezoni, gdje su igrači najviše voljeli igrati.

Prekrasan ambijent, dekor tribina, fantastična organizacija i naravno mnogobrojna publika donijeli su Posušju i Mokrom Docu veliko priznanje.

Tako je HŠK Posušje još jednom pokazao kao klub budućnosti i klub koji je pobrao velike simpatije BiH i kompletne regije.

Ostale nagrade

– Sindikat profesionalnih nogometaša u Bosni i Hercegovini u proteklim danima organizirao je glasanje među igračima i trenerima Premijer lige BiH u sklopu tradicionalnog izbora najboljih pojedinaca – “Kristalnih 11”. Ukupno 313 pojedinaca je glasalo za najbolje igrače Premijer lige BiH. Bitno je istaći da je uvjet bio da najmanje dvadeset pojedinaca iz svakog premijerligaša sudjeluje u glasanju – kazali su iz Sindikata profesionalnih nogometaša BiH.

Za najboljeg vratara Premijer lige BiH u sezoni 2021./22. izabran je Belmin Dizdarević (106 glasova), igrač FK Sarajevo. Iza sebe je ostavio prvog pratitelja, Josipa Bendera (FK Željezničar – 56 glasa).

Idealnu obranu prvenstva čine Josip Ćorluka (HŠK Zrinjski – 187 glasova), Selmir Pidro (FK Sarajevo – 114 glasova), Slobodan Jakovljević (HŠK Zrinjski – 138 glasova) i Hrvoje Barišić (HŠK Zrinjski – 191 glas).

U najbolji vezni red izabrani su Samir Radovac (FK Velež – 141 glas), Ivan Bašić (HŠK Zrinjski – 101 glas) i Agustin Dofo (Doffo, FK Tuzla City – 158 glasova), a napad je sastavljen od trojke Asmir Suljić (FK Sarajevo – 109 glasova), Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski – 213 glasova) i Adnan Džafić (FK Tuzla City – 133 glasa).

Promocija sporta

Najbolji trener Premijer lige BiH je Sergej Jakirović (HŠK Zrinjski – 167 glasova). Najbolji bh. sudac, Irfan Peljto, ponovo je izabran na prvo mjesto izbora u kategoriji sudaca , a dobio je čak 211 glasova.

Najbolji mladi igrač Premijer lige BiH, u kategoriji najboljeg igrača do 21 godine, je Ivan Bašić iz HŠK Zrinjski. On je dobio 124 glasa za ovu kategoriju.

Premijerligaški igrači i treneri izabrali su Nemanju Bilbiju (251 glas) za najboljeg igrača ove sezone.

Dodajmo i to da je Sindikat profesionalnih nogometaš u Bosni i Hercegovini uručio nagradu najboljem igraču futsal Premijer lige BiH Nihadu Kahvedžiću.

Bez pogovora, u Vijećnici je održana vrhunska promocija domaćeg sporta, kakvu želimo mnogo više i češće da gledamo

OGLASI

Loading