Select Page

ŽZH: Učenici svih razreda jutros u školskim klupama

ŽZH: Učenici svih razreda jutros u školskim klupama
Učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola na području Županije Zapadnohercegovačke od danas se vraćaju u školske klupe.

Podsjećamo, u 19. i 20. travnja u učionice su se vratili samo učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, no od 21. travnja mjere su ublažene.

U utorak smo uradili anketni upitnik u kojem smo pitali roditelje i nastavnike koji model nastave žele, a nešto više od 60 posto ih je bilo za klasični oblik nastave. To nam je bila velika podloga da vratimo učenike u škole. Nastava će se odvijati po modelu prepolovljenih razreda. Svi razredi koji imaju više od 15 učenika bit će podijeljeni u dvije skupine te će u školu ići po modelu dan-dan. Školski sat trajat će 40 minuta dok je zabranjeno održavanje roditeljskih sastanaka u velikim skupinama. Također, nema organiziranih putovanja, izjavila je za portal Jabuka.tv ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Odluku o održavanju nastave u ovakvom modelu odobrio je Zavod za javno zdravstvo ŽZH. Ministrica Mikulić apelira na roditelje i djecu da nastave biti odgovorni te je zamolila roditelje da ne šalju djecu u školu ako misle da su prehlađena.

Nastava će se u ovom modelu odvijati sigurno par tjedana.

Ostavili smo mogućnost relaksirati mjere ili ih pak postrožiti, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Ako se nastavi pozitivan trend opadanja broja zaraženih, onda bi mogli nastavu normalno odvijati za dva-tri tjedna, zaključila je ministrica Mikulić u izjavi za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading