Select Page

ŽZH: Uspješno završena obuka za asistenta u nastavi

ŽZH: Uspješno završena obuka za asistenta u nastavi

U Ljubuškom je jučer završen projekt ”Učimo zajedno”, koji je imao za cilj obuku pomoćnika u nastavi.
Naime, jučer je na Humcu u restoranu Ohio održana završna faza projekta koji se održavao u Osnovnoj školi ‘Marka Marulića’ u Ljubuškom, a odnosio se na obuku pomoćnika u nastavi koji asistiraju djeci osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke, a koja iz određenih razloga ne mogu samostalno pratiti redovitu nastavu, piše LjPortal.

Cilj projekta je da se pomoćnici u nastavi što bolje pripreme kako bi mogli pomoći djeci s autizmom, Downovim sindromom, ADHD-om te djeci s intelektualnim poteškoćama i psihozom.

Projekt je osmišljen zajedničkim radom djelatnika Osnovne škole ‘Marka Marulića’ Ljubuški i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Zapadnohercegovačke.

Na samom početku svečane dodjele potvrda nazočnima se obratio Davorin Medić, ravnatelj Osnovne škole ‘Marka Marulića’, a nakon toga nazočne je pozdravio u ime ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH, pomoćnik ministrice za obrazovanje, Mario Mikulić.

Na obuci u Osnovnoj školi ‘Marka Marulića’ u Ljubuškom su sudjelovali pomoćnici u nastavi iz čitave županije, koji su pohađali radionice, slušali predavanja, te razmjenjivali iskustva i primjere dobre prakse. Predavanja su održale defektologinje Tina Zovko i Zora Skoko, psihologinja Ružica Bakula, te pedagoginja Kristina Majić.

Oni su danas dobili potvrdu o stručnom usavršavanju na obuci pomoćnika u nastavi osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke u okviru projekta ‘Učimo zajedno’.

Ovo je doista hvale vrijedan projekt za Zapadnohercegovačku županiju koji će sigurno doprinijeti inkluziji djece s posebnim podrebama. Dok su u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pitanja inkluzije u obrazovanju još u povojima, jer ”pomoćnici”’ ili ”asistenti u nastavi” nisu predviđeni proračunom.
Oni koji pošalju zahtjev za pomoćnika u nastavi, svom djetetu sami moraju plaćati pomoćnika ili pak pomoćnici volontiraju, kako bi djeca osigurala prava koja su im zakonom propisana.

ljportal

OGLASI

Loading